Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta recurs de cassació al Suprem i al TSJC contra la sentència que declara nul el Pla d’extractives El Consistori ja està treballant en previsió d’un hipotètic escenari desfavorable, mantenint així el seu compromís de disposar d’un Pla d’extractives efectiu i apropiat que protegeixi el territori https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament presenta recurs de cassació al Suprem i al TSJC contra la sentència que declara nul el Pla d’extractives

El Consistori ja està treballant en previsió d’un hipotètic escenari desfavorable, mantenint així el seu compromís de disposar d’un Pla d’extractives efectiu i apropiat que protegeixi el territori

La Mesa de seguiment dels abocadors s’ha reunit aquest dimecres al Castell (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La Mesa de seguiment dels abocadors s’ha reunit aquest dimecres al Castell (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha interposat dos recursos de cassació davant del Tribunal Suprem i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, contra la sentència del TSJC que estimava el recurs contenciós administratiu presentat per Arrins, S. L. i Grupo FSM Vertispania, S. L. en contra de l’aprovació del Pla especial urbanístic de regulació de les activitats extractives i la seva restauració, promogut per l’Ajuntament de Rubí. Així ho ha donat a conèixer el Govern municipal als integrants de la Mesa de seguiment dels abocadors, en el marc d’una reunió celebrada aquest dimecres al Castell.

A la darrera sessió plenària, celebrada el 25 de setembre, el Ple va ratificar per unanimitat els decrets d’Alcaldia per a la interposició d’aquests dos recursos. Mentre es tramiten els recursos presentats, el Pla d’extractives continua vigent.

L’Ajuntament ja està treballant en previsió d’un hipotètic escenari desfavorable, mantenint així el seu compromís de disposar d’un Pla d’extractives efectiu i apropiat que protegeixi el territori.

 

El Pla d’extractives manté en suspens els PEU de Can Carreras i Can Balasc

La vigència del Pla d'extractives manté en suspens la tramitació del Pla Especial Urbanístic (PEU) dels abocadors de Can Carreras i Can Balasc. Tot i que AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias, SL ha demanat que s'aixequi aquesta suspensió en virtut de la sentència del TSJC, la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona (CTUB) hauria optat per mantenir-lo aturat, segons s'ha explicat a la Mesa d'abocadors.

La suspensió del PEU va motivar un canvi d'estratègia per part de la mercantil, que va presentar un Projecte d'Actuació Específica (PAE) per a Can Balasc més restringit que el PEU. Aquest document va ser denegat per l'Ajuntament per manca de documentació. La suspensió definitiva del Pla d'extractives obriria de nou la possibilitat de tramitar el PEU.