Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa un nou cicle formatiu sobre diversitat cultural Les persones assistents rebran un certificat que les acreditarà com a agents antirumors de la ciutat i s’integraran a la Xarxa Antirumors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament posa en marxa un nou cicle formatiu sobre diversitat cultural

Les persones assistents rebran un certificat que les acreditarà com a agents antirumors de la ciutat i s’integraran a la Xarxa Antirumors

Imatge d’arxiu de la proposta ‘Trencant Murs’, emmarcada en la COLOR Week  (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Imatge d’arxiu de la proposta ‘Trencant Murs’, emmarcada en la COLOR Week (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Ciutadania i en col·laboració amb el Servei d’Acció Comunitària, impulsa la segona edició del projecte per la igualtat i la no discriminació Trenquem estereotips!. La proposta té com a objectius combatre els estereotips i prejudicis socials; reivindicar la diversitat com un valor enriquidor; eradicar la connotació negativa de persona migrant i promoure la interculturalitat. Així, el consistori posa en marxa un nou cicle formatiu sobre diversitat cultural a partir del 9 de novembre amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La formació s’adreça a persones majors d’edat que exerceixen la seva activitat a la ciutat de Rubí: plantilla municipal, personal tècnic de l’àmbit social, educatiu, cultural i esportiu; membres d’entitats locals i veïns i veïnes a títol individual. Els i les assistents aprendran a relacionar els imaginaris i les representacions discriminatòries actuals i el context històric colonial i a identificar i interpretar representacions estructurals discriminatòries i/o racistes. El curs també permetrà conèixer el concepte teòric de racisme i entendre com opera en el sistema social i els i les assistents rebran pautes per construir narratives transformadores.

El curs s’estructura en quatre sessions en línia a càrrec de l’entitat SOS Racisme:

  • Imaginaris discriminatoris ( 9 de novembre de 18.30 a 20.30 h en línia)
  • Racisme: el racisme, una vulneració de drets humans (16 de novembre de 18.30 a 20 h en línia)
  • Discurs d’odi racista. Què és? Com reconèixer-lo? (23 de novembre de 18.30 a 20 h en línia)
  • Canviem el marc! De narratives opressives a narratives transformadores (30 de novembre de 18.30 a 20 h en línia)

Un cop realitzades les quatre classes, les persones que hagin participat a totes les sessions, amb un mínim del 80% d’assistència, rebran un certificat que les acreditarà com a agents antirumors de la ciutat i s’integraran a la Xarxa Antirumors.

Les persones interessades han de formalitzar una inscripció en línia al web municipal abans del 8 de novembre. Les places són limitades. El servei de Ciutadania confirmarà les inscripcions per ordre de sol·licitud i facilitarà l’enllaç per connectar-se a la formació. Per resoldre qualsevol dubte, podeu contactar amb el Servei d’Acollida i Nova Ciutadania al correu ciutadania@ajrubi.cat o al 606 30 07 08.