Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza una dotzena de cursos de formació professional el 2016 Aquest mes de febrer comencen diverses accions formatives en el marc de programa FOAP, subvencionat pel SOC https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza una dotzena de cursos de formació professional el 2016

Aquest mes de febrer comencen diverses accions formatives en el marc de programa FOAP, subvencionat pel SOC

La formació s’imparteix al Rubí+D (foto: Localpres).
La formació s’imparteix al Rubí+D (foto: Localpres)

El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí ha previst per aquest 2016 una dotzena d’accions formatives dins el programa Formació d’Oferta en Àrees Professionals Prioritàries (FOAP), subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. Al voltant de 450 persones a partir de 16 anys, preferiblement aturades demandants d’ocupació, podran beneficiar-se gratuïtament d’aquests cursos, que s’iniciaran entre els mesos de febrer i abril.

La formació, de caràcter especialitzat, abasta diferents sectors professionals. Així, s’ofereixen cursos de Muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial (520 hores), Organització i gestió de magatzem (400 hores), Eficiència energètica d’edificis (940 hores), Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques (550 hores), Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques (260 hores), Muntatge i manteniment d’instal·lacions de baixa tensió (930 hores), Soldadura amb elèctrode revestit i TIG (720 hores), Mecanitzat per arrencament de ferritja (630 hores), Treball domèstic (220 hores), Anglès A2 (172 hores), Anglès B1 (260 hores) i Anglès: Gestió comercial (220 hores).

Totes aquestes accions formatives inclouen un període de pràctiques en empresa i permeten obtenir un certificat de professionalitat a la seva finalització, amb l’única excepció de l’anglès, que tot i així donarà accés a l’examen oficial corresponent al nivell del curs.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha incidit que “la millora de qualificació dels treballadors i treballadores rubinencs és un dels nostres principals objectius com a Ajuntament, i per això concedim tanta importància a accions formatives com aquestes”. El responsable municipal ha destacat que la voluntat del consistori és seguir aprofitant la col·laboració amb altres administracions per proporcionar a les persones aturades del municipi una formació professional tan completa com sigui possible, “que els ajudi a millorar les seves oportunitats de trobar feina”. En aquest sentit, Güeto ha posat en valor el fet que l’assistència a aquests cursos permeti obtenir certificats de professionalitat que acrediten de forma oficial les competències adquirides.

El programa FOAP té com a objectius oferir una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral, afavorir la productivitat i competitivitat de les empreses, i millorar la qualificació i la promoció de les persones treballadores del municipi. L’Ajuntament de Rubí ha obtingut una subvenció de 435.616,50 € per a la realització d’aquesta formació. Aquesta aportació forma part del total d’1.108.132,50 € que ha aconseguit el consistori per a l’execució de diverses accions formatives adreçades a les persones aturades durant el 2016. “Es tracta d’una xifra molt important que posar de relleu la feina intensa que s’està fent des del Servei d’Ocupació per millorar l’ocupabilitat dels rubinencs i rubinenques”, ha conclòs el regidor.

Inscripcions obertes
Per participar en aquests cursos cal inscriure’s a través de la pàgina web del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí, on també es pot consultar el calendari complet amb les diferents accions, o bé de manera presencial a l’edifici Rubí+D.

Les inscripcions estan obertes per a tots els cursos excepte per als que s’inicien aquest mes de febrer ─Muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial, Eficiència energètica d’edificis, Muntatge i manteniment d’instal·lacions de baixa tensió i Soldadura amb elèctrode revestit i TIG─, que ja estan plens.