Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza les I Jornades de l’Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat els dies 12 i 19 de juny En el marc de les jornades es presentarà l’enquesta i es duran a terme dos “focus group”, un adreçat a la ciutadania en general i un altre dirigit a persones grans a partir de 65 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza les I Jornades de l’Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat els dies 12 i 19 de juny

En el marc de les jornades es presentarà l’enquesta i es duran a terme dos “focus group”, un adreçat a la ciutadania en general i un altre dirigit a persones grans a partir de 65 anys

L’estudi es realitza cada any des de 2016 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’estudi es realitza cada any des de 2016 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament ha publicat l’informe de l’enquesta que forma part de l’Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat 2023, que es pot consultar a la pàgina web del Gabinet d'Estudis i Estadístiques del Consistori. Per primer cop, els dies 12 i 19 de juny s’han organitzat unes jornades a la Biblioteca Mestre Martí Tauler per presentar l’enquesta i per dur a terme dos focus group.

L’estudi es realitza cada any des de 2016 i pregunta als rubinencs i rubinenques, mitjançant enquestes domiciliàries, sobre el seu grau de coneixement i satisfacció de la ciutat, així com recull la seva valoració sobre els serveis municipals i l’evolució del municipi, entre d’altres.

Des de l’edició de 2021, l’Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat consisteix en una part d’investigació quantitativa que correspon a l’enquesta i incorpora també una part d’investigació qualitativa a través de sessions de focus group.

El focus group és una metodologia qualitativa que permet extreure informació a partir d’un debat dinamitzat. Si els resultats de l’enquesta realitzada dins l’Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat posen de manifest quantes persones pensen una determinada cosa, els focus grups ajudaran a saber ara la raó per la qual ho pensen, a banda de moltes altres dades que podrien sorgir de manera espontània durant la dinàmica.

Enguany s’han organitzat dos focus grups, que es duran a terme en el marc de les I Jornades de l’Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat. Així, el 12 de juny a les 17 h es presentarà l’enquesta i, a les 18 h, tindrà lloc el focus group adreçat a la ciutadania en general. I el 19 de juny a les 11 h s’ha convocat el que va dirigit a persones grans majors de 65 anys.

Seran sessions d’assistència reduïda, entre 8 i 12 persones, amb l’objectiu de facilitar la dinàmica de debat. Les persones interessades a assistir-hi s’han d’inscriure prèviament enviant un correu a gabinetestudisestadistics@ajrubi.cat indicant-hi nom, edat, zona de residència i telèfon de contacte.