Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament oferirà nous cursos per a persones aturades a partir d’aquest juliol Aquest dimarts ha tingut lloc una sessió informativa per a les persones interessades a formar-se com a agents energètics d’edificis, una de les propostes noves d’aquest any https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament oferirà nous cursos per a persones aturades a partir d’aquest juliol

Aquest dimarts ha tingut lloc una sessió informativa per a les persones interessades a formar-se com a agents energètics d’edificis, una de les propostes noves d’aquest any

Rubí Formació concentra l’oferta formativa per a persones aturades.
Rubí Formació concentra l’oferta formativa per a persones aturades

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Formació, ha programat una desena d’accions formatives per a persones aturades residents a la ciutat. Els cursos, totalment subvencionats pel consistori i vinculats a diversos sectors professionals, començaran entre els mesos de juliol i setembre.

Entre tota l’oferta formativa, destaca el curs d’Agents energètics d’edificis, inclòs al projecte que està desenvolupant l’Ajuntament per promoure aquest perfil professional. Es tracta d’una acció de 210 hores lectives amb capacitat per a un màxim de 15 alumnes. Dues d’aquestes persones seran contractades per l’Ajuntament durant sis mesos un cop finalitzada la formació, amb l’objectiu que realitzin tasques de control i millora en matèria d’eficiència energètica als edificis municipals.

Aquesta acció vol incidir en un perfil professional en creixement, tant a la nostra ciutat, amb l’impuls que suposa el projecte Rubí Brilla, com al nostre entorn. Pensem que aquesta acció formativa té futur”, ha explicat el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Per poder beneficiar-se d’aquesta acció, que s’iniciarà properament, cal tenir el graduat escolar i preferiblement experiència en instal·lacions d’edificis. Així, es donarà prioritat als alumnes que disposin d’un certificat de professionalitat d’energia i aigua.

Aquest dimarts, ha tingut lloc una sessió informativa a l’edifici Rubí+D per a aquelles persones interessades a cursar la formació.

Una desena de cursos
Durant aquest mes de juliol, començarà el curs Rehabilitació energètica integral, adreçat prioritàriament a persones majors de 40 anys i en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta acció, d’un total de 510 hores, és requalificar treballadors del sector de la construcció en l’aplicació de nous materials sostenibles per a la rehabilitació d’edificis i donar-los formació complementària per tal que millorin les seves competències bàsiques.

La resta d’accions formatives s’iniciaran al setembre. Es tracta dels cursos: Competències lingüístiques bàsiques (130 hores); Alfabetització digital (125 hores); Serveis de bar i cafeteria, que permet l’obtenció d’un certificat de professionalitat (640 hores); Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, que inclou la targeta PAL per a operadors de plataformes aèries (120 hores); Control d’accessos (60 hores); Manipulació d’aliments. Sector hostaleria (10 hores); i Manipulació d’aliments. Sector comerç i alimentació (10 hores). A més, l’oferta formativa inclou un curs de 30 hores d’Eines per a la impartició i tutorització per a formadors de formació ocupacional, en aquest cas no adreçat a persones aturades.

Per obtenir més informació sobre aquests cursos i sol·licitar-hi la inscripció, cal adreçar-se al web www.rubiocupacio.cat o bé contactar amb Rubí Formació, presencialment a l’edifici Rubí+D o per correu electrònic a les adreces o .