Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix una xerrada sobre el nou model de suport a l’exercici de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat La conferència, a càrrec de la Fundació Tutelar Família i Societat, tindrà lloc el dimecres 18 de maig a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ofereix una xerrada sobre el nou model de suport a l’exercici de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat

La conferència, a càrrec de la Fundació Tutelar Família i Societat, tindrà lloc el dimecres 18 de maig a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

La xerrada s'adreça a les famílies amb persones amb discapacitat.
La xerrada s'adreça a les famílies amb persones amb discapacitat

L’Ajuntament ha obert les inscripcions per a la xerrada que ha programat el proper 18 de maig sobre la nova Llei 8/2021, del 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seva capacitat jurídica. La conferència comptarà amb la participació de la Fundació Tutelar Família i Societat, una entitat sense ànim de lucre que es cuida de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental al Vallès Occidental, i que els dona suport en la presa de decisions.

La xerrada informativa té com a objectiu explicar els diferents canvis que s’han establert a nivell estatal per adequar la normativa a la Convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat, feta a Nova York el 13 de desembre de 2006. Aquest tractat proclama en el seu article 12 que les persones amb diversitat funcional tenen capacitat jurídica en igualtat de condicions amb les altres en tots els aspectes de la vida, i obliga els estats part a adoptar les mesures pertinents per proporcionar-los accés al suport que puguin necessitar en l’exercici de la seva capacitat jurídica. Es tracta, per tant, d’un canvi de sistema: fins ara, predominava la substitució en la presa de les decisions que afecten les persones amb discapacitat, i ara s’advoca per respectar la voluntat i les preferències de la persona qui, com a regla general, serà l’encarregada de prendre les seves pròpies decisions.

La conferència anirà a càrrec de Xavier Díaz Granell, gerent de la Fundació Tutelar Família i Societat, i de Teresa Puig Amat, advocada i mediadora i membre del patronat d’aquesta mateixa entitat. En una primera part, s’exposaran els nous models de suport a l’exercici de la capacitat jurídica i, a continuació, s’explicarà què és una entitat tutelar i com es tradueixen aquests canvis a la pràctica.

La sessió del 18 de maig, adreçada a qualsevol família interessada, tindrà lloc a les 17 h a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Per assistir-hi, cal fer la inscripció prèviament a través de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) enviant un correu a oadf@ajrubi.cat o bé trucant al telèfon 637 831 056. A banda d’aquesta xerrada, també se n’ha organitzat una altra dirigida específicament a professionals i representants d’entitats.

Totes dues sessions s’emmarquen en les accions de sensibilització que preveu el Pla d’atenció Integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional de Rubí 2019-2022, i són una mostra més del treball transversal que s’està desenvolupant amb les entitats i serveis de l’àmbit.

Objectius de Desenvolupament sostenible