Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix a les famílies noves accions formatives en matèria de salut El proper mes d’abril, s’impartiran tallers gratuïts de prevenció del mal ús de les pantalles i de benestar emocional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ofereix a les famílies noves accions formatives en matèria de salut

El proper mes d’abril, s’impartiran tallers gratuïts de prevenció del mal ús de les pantalles i de benestar emocional

Els pares i mares d’adolescents i joves podran rebre orientació per evitar les addiccions a les pantalles.
Els pares i mares d’adolescents i joves podran rebre orientació per evitar les addiccions a les pantalles

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament ha programat nous tallers gratuïts adreçats a les famílies. Les accions, ofertes per la Diputació de Barcelona, abordaran la prevenció del mal ús de les pantalles i el benestar emocional, dues de les qüestions que més preocupen actualment els pares i mares.

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) ofereixen un ampli ventall de possibilitats de creixement personal i col·lectiu a les persones menors i joves, però també l’exposició a riscos associats. Les famílies, com a primeres educadores, són un element clau i determinant en l’acompanyament i orientació dels fills/es en l’ús segur i responsable de les TIC. El taller de prevenció del mal ús de les pantalles que ofereix l‘Ajuntament busca reforçar el rol parental davant l’ús de mòbils, tauletes, videojocs, etc. mitjançant la generació d’un espai de reflexió i acompanyament. En ell, les famílies obtenen eines i recursos per prevenir i gestionar les situacions problemàtiques derivades de l’ús de pantalles, així com pautes bàsiques per aprendre a fer-ne un ús responsable.

El taller s’impartirà els dies 13 i 20 d’abril i les inscripcions es poden fer en línia.

L’Ajuntament també ha posat a disposició de les associacions de famílies d’alumnes (AFA) un taller d’educació emocional. Amb aquest acció, es vol ajudar les famílies a conèixer els canvis que es produeixen en l’etapa adolescent i entendre la seva funció, aprendre a acompanyar les emocions intenses ─ira, frustració, estrès, tristesa...─ reconeixent i atenent primer les pròpies emocions, potenciar una comunicació oberta i fluïda, i mirar el futur amb optimisme.

Les AFA d’alguns centres educatius ja han realitzat aquesta formació i la resta de les inscrites la faran a les properes setmanes. A més, l’Ajuntament ha programat noves sessions per a les associacions que encara no s’hi hagin apuntat.

   

Controles?

A banda d’aquests dos tallers, l’Ajuntament també ha programat l’exposició Controles?, que es podrà visitar a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de l’11 de maig al 8 de juny. Es tracta d’una mostra itinerant produïda per la Diputació de Barcelona que promou la reflexió crítica al voltant del consum de drogues i l’ús de les TIC, amb activitats interactives i el suport de noves tecnologies.

L’exposició es complementa amb visites guiades a càrrec de psicòlegs especialistes, obertes tant a centres educatius com a famílies i professionals. Les escoles i instituts poden sol·licitar-les a través de la Guia d’activitats del Servei d’Educació, mentre que les famílies i professionals ja poden fer la seva inscripció en línia.

Objectius de Desenvolupament sostenible