Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la aparcabicicletes a diferents centres educatius L’actuació s’emmarca en el recentment presentat Pla director de la bicicleta i dels vehicles de mobilitat personal i pretén fomentar els desplaçaments en aquest tipus de vehicle https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament instal·la aparcabicicletes a diferents centres educatius

L’actuació s’emmarca en el recentment presentat Pla director de la bicicleta i dels vehicles de mobilitat personal i pretén fomentar els desplaçaments en aquest tipus de vehicle

L’Escola Vint-i-cinc de Setembre és un dels centres que disposa d’aparcabicicletes (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’Escola Vint-i-cinc de Setembre és un dels centres que disposa d’aparcabicicletes (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha instal·lat una vintena d’aparcabicicletes a l’exterior de diversos centres educatius de la ciutat. L’objectiu és promoure l’ús d’aquest vehicle sostenible, facilitant espais per poder aparcar-les.  

Recentment, l’Ajuntament ha presentat el Pla director de la bicicleta i dels vehicles de mobilitat personal (VMP) 2021-2027, un document que es deriva del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i que estableix les bases per impulsar els desplaçaments en aquest tipus de vehicle com a models de mobilitat quotidiana a Rubí.

Com ha explicat el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz, “aquesta actuació, per tant, s’emmarca en la nostra voluntat de promoure i incentivar la utilització de la bicicleta per moure’s per la ciutat, donant alternatives als rubinencs i les rubinenques per tal que evitin l’ús del cotxe”. Segons el regidor, cal inculcar aquesta nova mobilitat des de ben petits per aconseguir aquest canvi de xip: "Hem instal·lat aquests nous aparcabicicletes a les escoles precisament per fer pedagogia entre els més joves, per animar-los a usar aquest mitjà de transport". 

Els nous aparcabicicletes s’han situat a l’Escola Vint-i-cinc de Setembre (6 unitats), a l’Escola Ramon Llull (5 unitats) i a l’Escola Montessori (8 unitats).