Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia unes obres als carrers Magallanes i Sant Josep per consolidar l’ampliació de les seves voreres L’any passat, es va transformar part de la calçada d’aquests carrers en espai de vorera per garantir que els rubinencs poguessin passejar mantenint la distància recomanada per prevenir contagis de COVID-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament inicia unes obres als carrers Magallanes i Sant Josep per consolidar l’ampliació de les seves voreres

L’any passat, es va transformar part de la calçada d’aquests carrers en espai de vorera per garantir que els rubinencs poguessin passejar mantenint la distància recomanada per prevenir contagis de COVID-19

Les obres d'ampliació ja han començat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les obres d'ampliació ja han començat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest dilluns, l’Ajuntament ha engegat les obres de millora de l’accessibilitat en un tram dels carrer de Magallanes i de Sant Josep. Es tracta de la consolidació d’una mesura que es va impulsar al maig de 2020, quan el Consistori va decidir transformar part de la calçada d’aquests dos carrers en espai de vorera amb la voluntat de guanyar amplada a la zona destinada a la circulació a peu en aquestes dues vies.

L’objectiu era garantir que els rubinencs i rubinenques poguessin passejar de manera segura, mantenint la distància interpersonal recomanada per prevenir contagis de COVID-19. “Ara, consolidem aquesta mesura, que tenia vocació d’urbanisme tàctic, i la dotem de caràcter permanent”, ha explicat el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz.

Els trams on es va ampliar l’espai de vorera són el carrer de Sant Josep, entre els carrers Nou i de Casanova ─ara s’amplia la vorera també fins al carrer de Sant Magí─, i el tram del carrer de Magallanes, entre els carrers de la Plana de Can Bertran i del Torrent de l’Alba. Les noves voreres afectades per aquesta actuació passaran a tenir una amplada d’1,80 metres.

Les obres per consolidar aquesta ampliació no comportaran talls de trànsit destacables. Només es preveuen talls puntuals quan calgui actuar a la cruïlla entre els carrers de Magallanes i de Francisco Quevedo.

L’actuació al c. Magallanes l’executarà l’empresa FerTres per un import de 42.208,85 euros. En el cas del c. Sant Josep, Asfaltos del Vallès realitzarà aquests treballs amb un pressupost de 22.735,89 euros. 

Aquestes actuacions tenen  per objectiu la millora de l’accessibilitat i comoditat pels desplaçaments a peu, seguint les recomanacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Rubí i del Pla d’accessibilitat de la ciutat ─al maig es va donar llum verda de forma inicial als apartats dedicats a la via pública i als edificis municipals d’aquest document─.