Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia un projecte de suport a famílies joves en situació social fràgil “Fem família” és una iniciativa dels Serveis Socials municipals que busca promoure el benestar emocional de famílies en etapa de gestació o criança https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament inicia un projecte de suport a famílies joves en situació social fràgil

“Fem família” és una iniciativa dels Serveis Socials municipals que busca promoure el benestar emocional de famílies en etapa de gestació o criança

El projecte s’adreça a pares i mares menors de 25 anys.
El projecte s’adreça a pares i mares menors de 25 anys

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí han posat en marxa Fem família, un projecte pilot d’acompanyament i suport a famílies joves menors de 25 anys en situació social fràgil que estiguin passant per la gestió o criança d’infants fins a un any. Aquesta iniciativa, subvencionada per la Diputació de Barcelona a través del seu Programa específic de benestar emocional per a la infància i l’adolescència, pretén crear vincles sans i segurs entre pares, mares, fills i filles, amb l’objectiu de prevenir futures problemàtiques.

Fem família promou el benestar emocional de la família mitjançant el benestar de cadascun dels seus membres. Ho fa combinant l’atenció social amb la facilitació d’experiències vitals compartides que ajuden a trencar les soledats no desitjades. Es tracta d’abordar de manera preventiva la vulnerabilitat social, posant el focus sobre el benestar emocional i com hi influeixen les relacions interpersonals.

El projecte s’articula en diverses accions: un espai terapèutic individual, experiències de grup i acompanyament a domicili; tot plegat des d’una perspectiva positiva que s’enfoca en les capacitats i possibilitats dels nous pares i mares, per sobre de les mancances. Les famílies participants són proposades per la xarxa de serveis de salut i de serveis socials de la ciutat.

La primera edició del projecte es va iniciar al març i es tancarà aquest mes de juny. Les diferents sessions es fan tots els dilluns a l’Espai Creixença, ubicat a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

Objectius de Desenvolupament sostenible