Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia les obres d’execució d’un nou tram de la xarxa ciclista de la ciutat Els treballs se centren en un sector del carrer Mallorca i també contemplen l’arranjament del camí de Can Tiraïres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament inicia les obres d’execució d’un nou tram de la xarxa ciclista de la ciutat

Els treballs se centren en un sector del carrer Mallorca i també contemplen l’arranjament del camí de Can Tiraïres

El carril bici discorrerà per un tram del carrer Mallorca.
El carril bici discorrerà per un tram del carrer Mallorca

Els treballs de la primera fase de la xarxa ciclista de la ciutat continuen avançant. Fa uns dies han començat les obres d’arranjament del camí de Can Tiraïres i les seves interseccions, emmarcades al Pla d’inversions. Els treballs, que tenen una durada de tres mesos aproximadament, no contemplen afectacions de trànsit importants.

L’actuació preveu l’execució d’un nou tram de carril bici en una de les voreres del carrer Mallorca, entre els carrers Càceres i Pontevedra, així com l’arranjament del camí de Can Tiraïres i les seves connexions per adaptar-lo a camí verd.

L’empresa que realitza aquestes obres és Catalana d’Inversió i Construcció 3, SL (CIC3), amb un pressupost de 75.721,93 euros.

Durant l’execució d’aquests treballs es preveuen afectacions puntuals al trànsit de curta durada. En tot moment es vetllarà per garantir el pas alternatiu de vehicles.

Condicionament de la xarxa ciclista
Tres dels quatre projectes que integren la primera fase de la xarxa ciclista de Rubí ja estan en marxa o han finalitzat. Concretament, estan en execució aquest tram del carrer Mallorca i l’arranjament del camí del torrent dels Alous i les connexions amb el parc de Ca n’Oriol. El projecte de millora de la mobilitat de vianants i de bicicleta entre la urbanització de Can Sant Joan, el torrent dels Alous i l’estació d’FGC, en canvi, ja ha finalitzat. La darrera actuació d’aquesta fase (xarxa de carril bicicleta entre el pont de La Llana i la connexió amb la serra de Cantallops) és previst que s’iniciï al llarg del segon semestre d’aquest any.

El recorregut, amb una longitud aproximada d’11,5 quilòmetres, unirà el polígon de La Llana amb l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), passant per diferents indrets del municipi.