Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament incentiva la ciutadania perquè faci les seves compres de Nadal al comerç de proximitat Sota el lema “Rubí, on visc, on compro”, el Consistori impulsa diferents activitats i promocions que tenen com a objectiu dinamitzar el teixit comercial local https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament incentiva la ciutadania perquè faci les seves compres de Nadal al comerç de proximitat

Sota el lema “Rubí, on visc, on compro”, el Consistori impulsa diferents activitats i promocions que tenen com a objectiu dinamitzar el teixit comercial local

El regidor de Comerç i l’alcaldessa, amb la imatge d’aquest any del "Rubí, on visc, on compro" (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El regidor de Comerç i l’alcaldessa, amb la imatge d’aquest any del "Rubí, on visc, on compro" (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest Nadal, l’Ajuntament de Rubí es tornarà a bolcar en la promoció del comerç de proximitat. Una nova edició de la campanya Rubí, on visc, on compro animarà la ciutadania a fer les seves compres a les botigues locals, alhora que el nou enllumenat nadalenc i la gran diversitat d’activitats programades tant al centre com als barris intentaran atraure la clientela.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha explicat que s’ha fet un esforç per canviar el model d’il·luminació i, tot i reduir la despesa energètica, guanyar nous punts d’atracció. Així, s’ha passat dels 358 elements de decoració de l’any passat als 378 d’aquests 2022; s’han instal·lat 650 metres de cortina de llum; s’han incrementat els ornaments a peu de carrer distribuïts per tota la ciutat; i s’han incorporat com a novetat dos portals amb photocall a les places del Doctor Guardiet i de l’Onze de Setembre. Tot plegat amb l’objectiu de fer “un espai públic més amable i que les compres de Nadal es facin a la ciutat. Amb això ajudem als nostres veïns i veïnes que es guanyen la vida amb el comerç, i ajudem el conjunt de la ciutat perquè el comerç representa una peça fonamental en l’activitat econòmica de Rubí”.

 

Tornen els vals de compra

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament impulsa la campanya de vals de compra Rubí s’ho val, amb el suport de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. En total, s’emetran 17.021 vals de 10 euros cadascun, que la ciutadania podrà adquirir aportant la meitat del seu valor.

La plataforma per obtenir els descomptes s’activarà aquest divendres 2 de desembre i, com a novetat, distribuirà els vals en tres moments diferents: aquest divendres, se n’emetran 7.000; el dilluns 12 de desembre, se’n distribuiran altres 5.000; i el 19 de desembre, els 5.000 restants. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol evitar que els descomptes s’exhaureixin de manera immediata i facilitar, per tant, que tothom pugui accedir-hi en un moment o altre. L’altra novetat d’aquesta edició del Rubí s’ho val serà la possibilitat de pagar els vals amb el sistema Bizum.

Aquesta iniciativa, que l’alcaldessa ha destacat com “una de les més ben valorades pels comerciants”, garantirà una injecció econòmica de més de 170 mil euros al teixit comercial de Rubí, la meitat dels quals subvencionats per l’Ajuntament. En les seves tres edicions, Rubí s’ho val ha significat una aportació municipal total a favor del teixit comercial rubinenc de 571.210 euros.

Els vals es podran bescanviar a les botigues locals del 2 de desembre al 5 de gener.

 

Activitats de dinamització

Una altra iniciativa que es reedita aquest Nadal és el NadalARTS, gràcies a la qual 160 aparadors de comerços locals ja llueixen obres inèdites dels il·lustradors i il·lustradores del col·lectiu C.I.R.C. i de l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny edRa. La proposta uneix comerç i cultura per atraure clientela i, alhora, promocionar els creadors i creadores locals.

Enguany, també tornen els grans clàssics adreçats al públic familiar. Activitats com el Tió Gegant dels Comerciants (del 9 al 24 de desembre) o el Trenet dels Comerciants (del 2 de desembre al 4 de gener) són un element de dinamització important tant el centre com als barris. En el cas del Trenet, a més, s’incentiva de manera directa la compra en els comerços locals, ja que els tiquets s’obtenen a les botigues associades a Comerç Rubí.

Les famílies també tindran com a principals pols d’atracció durant aquestes festes la Carpa de Nadal, del 9 al 29 de desembre a la plaça del Doctor Guardiet; i El racó de les il·lusions, l’espai infantil de la Fira de Nadal, que obrirà del 9 al 24 de desembre a la plaça de la Nova Estació. En aquests emplaçaments, es programaran tallers i altres activitats familiars a diari, promovent també la presència de ciutadania al carrer.

A més, s’ha incorporat a l’oferta lúdica habitual l’espectacle Colors de Nadal que, totes les tardes a partir de les 19 h, transforma la façana de l’Ajuntament a través de la llum i el color. En funció del dia, aquesta proposta consisteix en un espectacle teatralitzat inspirat en una fàbrica de caramels o bé en un muntatge de llum i música.

Totes aquestes propostes de dinamització se sumen a les que desenvolupen de manera independent i, des de fa anys, els i les comerciants associats a Comerç Rubí, com el sorteig de 175 paneres.

 

Aposta pel Mercat Municipal

Dins d’aquesta extensa oferta d’activitats nadalenques, el regidor de Comerç, Moisés Rodríguez Cantón, ha volgut destacar especialment les propostes impulsades al Mercat Municipal. “Des de fa temps, l’Ajuntament fa una aposta clara per tenir un dels millors mercats municipals de Catalunya. Aquest és un Nadal de Mercat i volem convidar la gent a apropar-s’hi i comprar els seus productes de qualitat. La gent del Mercat no s’atura, ni tampoc l’Ajuntament en la seva aposta per aquest equipament”, ha manifestat, tot recordant les diferents millores que s’han executat a l’edifici.

Per atraure i fidelitzar la clientela, s’han dissenyat diferents activitats de caràcter familiar. Una de les més atractives serà un taller de cuina on s’ensenyarà a elaborar un menú complet de Nadal, gràcies a la col·laboració entre el Mercat i Ràdio Rubí.

Tampoc hi faltarà el tradicional sorteig de paneres, els tallers i sessions de contes infantils, i la tradicional visita de la Catera Reial.

Objectius de Desenvolupament sostenible