Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament habilitarà una nova zona d’esbarjo de gossos de més de 2.000 m2 a la C1413a Paral·lelament, el consistori també millorarà el solar de l’altra banda d’aquesta via, a l’alçada de la rotonda que connecta amb la carretera de Terrassa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament habilitarà una nova zona d’esbarjo de gossos de més de 2.000 m2 a la C1413a

Paral·lelament, el consistori també millorarà el solar de l’altra banda d’aquesta via, a l’alçada de la rotonda que connecta amb la carretera de Terrassa

Un cop arranjada, aquesta nova zona d’esbarjo se sumarà a les altres 15 que hi ha actualment a la ciutat.
Un cop arranjada, aquesta nova zona d’esbarjo se sumarà a les altres 15 que hi ha actualment a la ciutat

L’Ajuntament de Rubí habilitarà una nova zona d’esbarjo per a gossos en un solar de la C1413a proper a la rotonda que enllaça amb la carretera de Terrassa. Paral·lelament, el consistori també adequarà l’espai que hi ha just a l’altra banda de la carretera, que la ciutadania utilitza per a aparcar-hi vehicles.

Les obres s’han iniciat aquest dimecres en aquest segon espai, on es condicionarà el paviment mitjançant terra compactada. Actualment, aquest descampat disposa de dos accessos: un per la C1413a, que és força perillós com a conseqüència de l’absència de senyalització i de l’important volum de vehicles de gran tonatge que circula per aquesta carretera; i un altre pel passeig de la Riera. Per aquest motiu, amb les obres de condicionament s’inhabilitarà aquest primer accés. Així, els vehicles que vulguin estacionar en aquest solar únicament podran entrar-hi pel passeig de la Riera, un accés que també s’arranjarà.

Quan finalitzi aquesta actuació s’iniciaran les obres per convertir el solar del davant, d'uns 2.400 m2, en una nova zona d’esbarjo per a gossos. Per delimitar la superfície i evitar l’entrada de vehicles per la C1413a ─un accés igual de perillós que en l’altre cas─, es col·locarà una tanca d’1,80 metres d’alçada. En aquesta zona es posaran diversos bancs i papereres, amb l’objectiu de facilitar l’ús i la comoditat d’aquesta àrea i fomentar el civisme. També s’instal·laran senyals indicatives de l’àrea d’esbarjo delimitada. Per últim, es crearan dues portes d’accés al recinte, situades davant dels dos passos de vianants que hi ha actualment, i se n’habilitaran dues més per a l’entrada de vehicles de serveis, amb l’objectiu que aquests puguin fer el manteniment d’aquesta zona.

Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa Proyectos y Excavaciones Rubí SL per un import de 32.620,23 euros, tenen una durada prevista de tres setmanes.

Zones d’esbarjo
La creació de zones d’esbarjo per a gossos és la conseqüència de l’aplicació de l’article 32 de les Ordenances reguladores de la tinença d’animals de l’Ajuntament de Rubí. En aquests espais s’han de complir totes les normes de seguretat i higiene, com ara recollir els excrements dels animals, entre d’altres. L’única excepció és l’obligatorietat de dur lligats els gossos amb la corresponent cadena o corretja a qualsevol hora del dia en el cas de zones d’esbarjo sense limitació horària i en l’horari establert en el cas de zones d’esbarjo amb limitació horària o limitació horària ampliada. En canvi, els gossos potencialment perillosos no poden en cap cas circular sense anar lligats i sense morrió, encara que estiguin dins d’aquesta àrea. 

Aquesta nova zona d’esbarjo, que se suma a les 15 que hi ha actualment a la ciutat, no tindrà limitació horària, és a dir, que s’hi podrà dur els animals sense lligar a qualsevol hora del dia. 

Imatges relacionades

L’Ajuntament ha iniciat les obres per millorar el paviment d’aquest solar, on hi poden estacionar una cinquantena de vehicles
L’Ajuntament ha iniciat les obres per millorar el paviment d’aquest solar, on hi poden estacionar una cinquantena de vehicles