Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament garanteix els casals d’estiu i n’assumeix el 84% del cost Les preinscripcions es podran formalitzar a partir de dimecres 3 de juny al web municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament garanteix els casals d’estiu i n’assumeix el 84% del cost

Les preinscripcions es podran formalitzar a partir de dimecres 3 de juny al web municipal

Rubí tindrà casals d’estiu per a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys durant les mesos de juliol i agost (foto: Ajuntament de Rubí – César Font).
Rubí tindrà casals d’estiu per a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys durant les mesos de juliol i agost (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

Rubí tindrà casals d’estiu per a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys durant els mesos de juliol i agost, un casal específic per a nens i joves amb diversitat funcional, una sèrie de tallers educatius pensats per a l’alumnat de l’ESO i un casal artístic de la mà de les escoles municipals d’art i música. D’aquesta manera, el consistori vol assegurar que durant el període d’estiu, els infants i joves de la ciutat tinguin l’oportunitat de participar en activitats educatives, posa els mitjans necessaris perquè aquesta oferta sigui assequible a tothom i vetlla perquè s'extremin en tot moment les mesures de seguretat per preservar la salut dels infants.

Per evitar nous contagis i contenir la Covid-19, les autoritats sanitàries exigeixen mesures molt estrictes en els casals d’estiu: baixa la ràtio d’infants per monitor, cal assegurar distància social, facilitar l’entrada esglaonada i prendre la temperatura a l’entrada i la sortida de l’activitat. Aquesta complicació tècnica fa que les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFAS) no puguin assumir-ne l’organització, com feien fins ara.

Per fer possibles els casals, el consistori destinarà prop de 300.000 euros en forma de subvenció a l’Associació Compartir per arribar a tants nens i nenes com sigui possible. D’aquesta manera, el consistori assumeix el 84% del cost de les activitats.

Així ho ha anunciat en roda de premsa l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez que ha recordat que els nens i nenes van deixar d’anar a l’escola el 13 de març i han estat totalment confinats gairebé dos mesos. “Vull agrair un cop més l’esforç de tots els nens i nenes i reconèixer l’impacte emocional que la crisi de la Covid-19 ha tingut en ells. Trobar-se amb altres nens i nenes en un casal d’estiu tindrà, segur, un efecte molt positiu en el benestar emocional dels nens i nenes”, ha dit. “En un context d’emergència sanitària, sense el suport dels avis i les àvies i sense escola, els casals també ajuden a la conciliació i donen suport als treballadors i treballadores de la ciutat”, ha conclòs.

El consitori garanteix que  s’implementaran  totes les mesures que marca la normativa, i alguna més, per minimitzar el risc de contagi. Això implicarà que els infants hauran de portar la seva mascareta de casa, es prendran temperatures a l’arribada i a la sortida del casal, els grups seran petits per garantir la distància social i independents entre ells: cada grup tindrà monitor i material propi i horari d’entrada esglaonada. Les famílies hauran de signar un document que acrediti que l’infant no té símptomes de malaltia ni febre i, en cas que se’n detectin, s’enviarà el nen a casa i es tancarà el grup durant els 15 dies de quarentena.

Entre els mesos de  juliol i l’agost s’ofereixen 1.350 places de casals per nens i nenes des de P3 a 6è de primària.  L’oferta es concreta en 150 places al juliol a set casals de set centres educatius: Escola Montessori, Escola 25 de Setembre, Escola Pau Casals, Escola Teresa Altet, Escola Mossèn Cinto Verdaguer, Escola Ramon Llull i Escola Rivo Rubeo. Durant l’agost, s’ofereixen 300 places més: 150 a dos casals a l’Escola Montessori i Escola Ramon Llull. “El primer que hem variat és la capacitat i la manera d’organitzar els grups per garantir la seguretat dels nens i nenes i les seves famílies”, ha dit el regidor d’Educació, Víctor García Correas. Hi haurà 30 places a cada casal per setmana, repartits en 3 grups de 10 infants on 1 plaça serà per a nens amb necessitats especials. “No només implantem la normativa que ens dicten les autoritats sanitàries, sinó que sempre que es pot, som encara una mica més exigents que la normativa”, ha detallat García.

Les famílies només hauran d’assumir el 16% del cost del casal: 35 € la setmana de 8 a 14 h i  19,15 € de menjador la primera setmana (24 €, la resta). No hi haurà servei de tarda, però el preu inclou el servei de bon dia.

Les inscripcions es poden tramitar a partir de demà a través d’un formulari al web municipal. Les places s’ompliran per ordre d’arribada de la sol·licitud i cada nen podrà optar a dues setmanes de casal.

Més oferta
Aquest any, s’amplia l’oferta amb tallers educatius de dues hores que es faran a l’auditori de la biblioteca del 30 de juny al 31 de juliol pensats per a joves de 1r a 4t ESO. La inscripció serà telemàtica des de la pàgina web de l’Ajuntament entre el 3 i el 15 de juny. En aquests tallerss, es treballarà per projectes, entesos com experiències d’aprenentatge a partir d’activitats dinàmiques i participatives per reforçar el desenvolupament de les competències bàsiques curriculars dels joves.

L’Escola d’art i disseny edRa i l’Escola Municipal de Música Pere Burés  també preparen un casal artístic interdisciplinari que unirà la música i les arts plàstiques entre el 26 de juny i el 10 de juliol, de 8:30 a 13 h amb entrades esglaonades per grups. En aquest cas, el casal disposarà de 20 places setmanals organitzades en dos grups d’edat: un grup de 10 infants de 6 a 8 anys i un grup de 10 infants de 9 a 12 anys. Caldrà un mínim de 5 infants per obrir cada grups d’edat.

I com cada any, el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol organitza un casal específic per a persones amb diversitat funcional. Aquest estiu, tindrà lloc només en horari de matí. La preinscripció es pot formalitzar fins als 12 de juny al telèfon 685 138 771.