Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa un important salt qualitatiu pel que fa al manteniment de l’espai públic gràcies al nou contracte de conservació de calçades El Consistori ha licitat aquests treballs per un període de dos anys, ampliables a dos anys més, amb l’objectiu que la ciutat disposi de paviments en bones condicions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament fa un important salt qualitatiu pel que fa al manteniment de l’espai públic gràcies al nou contracte de conservació de calçades

El Consistori ha licitat aquests treballs per un període de dos anys, ampliables a dos anys més, amb l’objectiu que la ciutat disposi de paviments en bones condicions

La primera intervenció s’ha realitzat a l’aparcament del Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí).
La primera intervenció s’ha realitzat a l’aparcament del Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha contractat un servei de manteniment i reparació de paviments de calçades malmeses, que inclou treballs tant al nucli urbà, com a les urbanitzacions i als polígons industrials. L’empresa que ha guanyat la licitació ha estat PABASA EUROASFALT S.A., que executarà les diferents tasques durant un període de dos anys ─prorrogable dos anys més─ per un import d’1.700.000 euros.

L’objecte del contracte és la prestació del servei de manteniment, conservació i reparació del paviment de les calçades en situació de deteriorament sobrevingut per causes de diversa índole que puguin comprometre la seguretat vial.

Aquest nou contracte, que és la culminació d’una feina de molt de temps, suposa fer el salt qualitatiu més important pel que fa al manteniment de l’espai públic”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. La màxima representant municipal ha explicat que “les tasques abastaran tota la ciutat, ja que a la licitació s’han contemplat tres lots: casc urbà, urbanitzacions i polígons industrials”.

El contracte inclou tant les actuacions de reparació puntuals per garantir les condicions mínimes de seguretat per al trànsit de vehicles i la comoditat en la circulació, com les actuacions de manteniment preventiu de reposició de capes dels paviments per augmentar la vida útil d’aquests.

 

Planificació dels asfaltatges

A l’hora de determinar les diferents actuacions, es tindran en compte tres variables.

D’una banda, el grau d’intensitat de la intervenció. Així, es poden planejar actuacions superficials, actuant només en la primera capa del paviment, o pot ser necessari realitzar actuacions sobre zones puntuals del paviment que requereixin demolir o fressar les capes afectades per deteriorament existents i reposar totes les capes de la secció del paviment afectat amb la finalitat de conservar i mantenir la resta de paviment de la calçada.

Una altra de les variables que caldrà tenir en compte és el tipus de carrer on s’ha d’actuar. Els carrers del municipi de Rubí es diferencien en dues tipologies diferents: carrers associats a l’àmbit industrial i carrers associats a l’àmbit urbà i, dins d’aquesta segona categoria, es diferencien dues subcategories més, en funció dels diferents nivells de trànsit. Cada una d’aquestes tipologies fixa a priori un gruix de ferm determinat, que serà d’aplicació en cada una de les actuacions a executar.

Per últim, també caldrà determinar els materials que caldrà utilitzar en cada cas.

La primera actuació s’ha executat a l’aparcament del Rubí Forma, on s’han reparat aquelles parts del paviment que estaven més deteriorades. Setmanalment, s’aniran programant altres actuacions.

Imatges relacionades

Les tasques de reparació dels paviments seguiran una programació (foto: Ajuntament de Rubí)
Les tasques de reparació dels paviments seguiran una programació (foto: Ajuntament de Rubí)