Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament executarà un pla de manteniment a l’Escola Schola per millorar-ne les instal·lacions A la vegada, el govern local tornarà a reclamar a la Generalitat de Catalunya que dugui a terme les obres que s’ha compromès a realitzar al centre educatiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament executarà un pla de manteniment a l’Escola Schola per millorar-ne les instal·lacions

A la vegada, el govern local tornarà a reclamar a la Generalitat de Catalunya que dugui a terme les obres que s’ha compromès a realitzar al centre educatiu

L’escola Schola està ubicada al carrer de Sant Pere (foto: Ajuntament de Rubí - César Font).
L’escola Schola està ubicada al carrer de Sant Pere (foto: Ajuntament de Rubí - César Font)

L’Ajuntament de Rubí s’ha compromès aquest dijous, en el marc de la darrera reunió del Consell Escolar de la Schola, a elaborar un pla de manteniment immediat per adequar el centre educatiu. El Consistori, la direcció i l’AMPA de l’escola han acordat crear una comissió mixta per fer el seguiment de les accions de conservació que executarà l’administració local.

L’escola ha inventariat les actuacions de manteniment necessàries per garantir el bon funcionament del centre i ja les ha traslladat a l’Ajuntament per tal que estableixi un pla de treball i les calendaritzi. Entre les accions plantejades hi ha tasques de pintura general de l’edifici, el canvi de cisternes antigues, la substitució de finestres de fusta i la reparació de goteres, entre d’altres.

Paral·lelament, des del govern local continuaran reclamant a la Generalitat de Catalunya que dugui a terme les inversions previstes a la Schola. El febrer de 2019, l’equip de govern va presentar un avantprojecte de modernització del centre escolar, que mira de donar resposta a problemàtiques de ventilació, llum, humitats, evacuació, superfície i accessibilitat. Aquest avantprojecte ascendeix a més d’1,5 milions d’euros i es planteja en diferents fases i en quatre opcions d’actuació i modernització. A la sessió plenària celebrada el 2 de maig, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Rubí va adoptar el compromís de modernitzar i millorar l’edifici de l’Escola Schola. Tots els grups van acordar instar la Generalitat a comprometre’s amb la millora de l’equipament.

La Schola necessita actuacions de millora. La comunitat educativa del centre fa temps que ho reclama. Ara posem fil a l’agulla a aquestes demandes i, en les properes setmanes, durem a terme aquelles actuacions de manteniment que són de la nostra competència”, ha assegurat el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas. “I, a la vegada, continuarem insistint a la Generalitat de Catalunya perquè executi les obres d’inversió a les quals es va comprometre”.