Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament es planteja la creació d’una agenda que aglutini les activitats que poden interessar la gent gran El Consell Consultiu de la Gent Gran ha celebrat aquest dijous el seu Plenari anual, on s’han repassat les iniciatives que ha realitzat aquest curs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament es planteja la creació d’una agenda que aglutini les activitats que poden interessar la gent gran

El Consell Consultiu de la Gent Gran ha celebrat aquest dijous el seu Plenari anual, on s’han repassat les iniciatives que ha realitzat aquest curs

El Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí celebra un plenari anual (foto: Localpres).
El Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí celebra un plenari anual (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta Garcia, han presidit aquest dijous el plenari anual del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí. Durant la trobada, els membres d’aquest òrgan de participació han exposat a les responsables polítiques els temes que han estat treballant durant el curs 2014-2015. Tots ells responen als dos objectius que es van marcar els consellers per aquest període, sota les premisses de proximitat i participació: apropar-se a les entitats del tercer sector que donen suport a la gent gran i poder estar informats de les activitats que vagin sorgint adreçades a aquest col·lectiu.

En la seva intervenció, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones ha explicat que “el Consell Consultiu de la Gent Gran plasma l’aposta d’aquest Ajuntament per escoltar aquest col·lectiu i fer-lo partícip de tot allò que passa a la ciutat”. Segons Marta García, l’objectiu del govern municipal és, a través del Consell Consultiu, “compartir amb el col·lectiu de la gent gran tots aquells temes que l’afecten directament, però també aquelles altres qüestions que també el poden interessar”. En aquest sentit, la regidora ha posat com a exemple la visita guiada que van fer els membres del Consell al Peacock Rubí Art Festival, la mostra col·lectiva d’art contemporani que s’ha pogut veure recentment al Celler. “Tenim gent gran molt diversa, amb interessos diferents, i si l’enfocament és més obert i comptem que les activitats de ciutat les podem apropar a aquest col·lectiu i a l’inrevés, guanyarem tots”.

El president del Consell Consultiu de la Gent Gran, Armand Estella, ha recollit el guant assegurant que “els membres del Consell tenim ganes de fer més coses”. En aquest sentit, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones ha avançat que el govern municipal es planteja la possibilitat de crear una agenda d’activitats que aglutini totes les propostes que es facin a la ciutat i que puguin interessar a aquest col·lectiu. Una altra de les idees és organitzar una Setmana de la Gent Gran. “Hi ha moltes propostes sobre de la taula, però no són definitives, precisament perquè el Consell ha de ser l’instrument que ens permetrà determinar què fem”, ha explicat Garcia.

Un col·lectiu molt actiu
Durant aquest curs, han estat moltes les activitats que han realitzat els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran. En l’àmbit cultural, i a banda de la visita guiada al Peacock Rubí Art Festival, també van assistir a un concert solidari per la gent gran organitzat per la Policia Local de Rubí l’octubre de l’any passat i van participar a l’ofrena floral durant la Diada Nacional de Catalunya.

La gent gran també s’ha interessat per la crisi humanitària de les persones refugiades a Europa. En aquest sentit, els membres del Consell van assistir a la xerrada que es va organitzar a l’Ateneu per parlar d’aquesta qüestió.

Amb la voluntat d’apropar-se a les entitats del tercer sector que donen suport a la gent gran, el Consell també ha mantingut una trobada amb Creu Roja i s’ha reunit amb l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN). Els seus membres també s’han interessat per les tasques que desenvolupa el Servei de Salut Pública de l’Ajuntament i han visitat els pisos tutelats de la ciutat. L’intercanvi generacional és un altre dels temes que interessen molt els integrants del Consell. 

Imatges relacionades

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis Socials han presidit el Plenari del Consell Consultiu de la Gent Gran (foto: Localpres)
L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis Socials han presidit el Plenari del Consell Consultiu de la Gent Gran (foto: Localpres)