Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dona suport a la campanya d’Oncolliga pel Dia Internacional del Càncer de Mama L’entitat, en col·laboració amb tres farmàcies de la ciutat, duu a terme la iniciativa de sensibilització "Sigues una mà amiga" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament dona suport a la campanya d’Oncolliga pel Dia Internacional del Càncer de Mama

L’entitat, en col·laboració amb tres farmàcies de la ciutat, duu a terme la iniciativa de sensibilització "Sigues una mà amiga"

L'alcaldessa i la regidora de Salut Pública, amb les representants d'Oncolliga (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'alcaldessa i la regidora de Salut Pública, amb les representants d'Oncolliga (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Aquest dimecres, 19 d'octubre, es commemora el Dia Internacional del Càncer de Mama. Coincidint amb aquesta jornada, la Fundació Oncolliga ha convidat les farmàcies a sumar-se a la campanya Sigues una mà amiga oferint a la seva clientela una polsera solidària a canvi d’un donatiu de 2 €. Tots els beneficis de la campanya es destinaran a l’entitat, amb l’objectiu de sufragar els seus serveis de suport a les persones amb càncer i les seves famílies. “Tot els serveis que es fan des d’Oncolliga són gratuïts, tant per a la persona malalta com per a les famílies, i és important mantenir-ho així”, ha explicat la presidenta de l’entitat a Rubí, Milagros Calleja Gutiérrez.

A la ciutat, la iniciativa Sigues una mà amiga compta amb la col·laboració de les farmàcies Batallé del passeig de Francesc Macià, Anna Mas del carrer de Torres Oriol i Les Torres del passeig de les Torres.

Coincidint amb la posada en marxa de la campanya, l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín, han acudit amb les voluntàries d’Oncolliga a una de les farmàcies participants. La primera edil ha aprofitat per animar la ciutadania a col·laborar en aquesta iniciativa adquirint les polseres solidàries #socunamaamiga: “Aquest petit gest ajuda que l’entitat pugui seguir desenvolupant la seva tasca i, alhora, és un element de conscienciació sobre el càncer de mama, sobre la seva afectació i la importància de la detecció precoç”.

La detecció precoç del càncer de mama pot determinar l’evolució de la malaltia. Així ho demostra el fet que la implementació de programes de detecció precoç, juntament amb els avenços diagnòstics i terapèutics, s’hagin traduït en un increment de la supervivència de les persones afectades.

    

Oncolliga renova la seva presidència

Milagros Calleja Gutiérrez és la nova presidenta de la Fundació Oncolliga a Rubí des del passat 23 de setembre. Qui fora Síndica de Greuges municipal afronta el nou càrrec amb els objectius prioritaris d’aconseguir un espai estable a la ciutat i, un cop assolit, de poder-hi oferir atenció psicosocial als rubinencs i rubinenques. El 2021, 64 persones del municipi van ser beneficiàries d’aquest tipus de servei a la seu d’Oncolliga a Terrassa.

L’entitat va ser constituïda el 2003 i, des del 2016, compta amb una agrupació a Rubí que acompanya i dona suport a les persones amb càncer i les seves famílies, amb l’objectiu de millorar el seu benestar i qualitat de vida. Durant aquests anys, Oncolliga a Rubí ha organitzat activitats de difusió, prevenció  i recaptació de fons per donar-se a conèixer i ajudar la ciutadania que ho  necessita. S'hi pot contactar a través del telèfon 608 291 882.

Objectius de Desenvolupament sostenible