Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament demana extremar la precaució durant la revetlla de Sant Joan per evitar incendis A través d’un ban, la corporació recorda, entre d’altres, la prohibició de fer ús de pirotècnia en qualsevol emplaçament situat a menys de 500 m de zones forestals o arbrades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament demana extremar la precaució durant la revetlla de Sant Joan per evitar incendis

A través d’un ban, la corporació recorda, entre d’altres, la prohibició de fer ús de pirotècnia en qualsevol emplaçament situat a menys de 500 m de zones forestals o arbrades

Es recomana no agafar la pirotècnia amb les mans  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Es recomana no agafar la pirotècnia amb les mans (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha emès un ban per recordar a la ciutadania la necessitat d’extremar la precaució durant la revetlla de Sant Joan per evitar incendis forestals. La celebració de Sant Joan coincideix aquest any amb un elevat risc d'incendi derivat, principalment, de l’episodi generalitzat de sequera. Els incendis relacionats amb les revetlles es relacionen amb l’ús de pirotècnia –coets, articles pirotècnics voladors i fonts- per part de particulars en activitats no organitzades, on no hi ha mesures de seguretat específiques. Les activitats organitzades per ajuntaments i entitats i, en general, l’ús professional de la pirotècnia, compten amb processos d’autorització i mesures de seguretat que redueixen els riscos.

El ban municipal recomana limitar l’ús de pirotècnia als dies 23 de juny, de 18 a 23:59 h, 24 de juny, de 00 a 03 h, i 28 de juny, de 18 h a 23:59 h; i recorda la prohibició de fer-ne ús en qualsevol emplaçament situat a menys de 500 m de zones forestals o arbrades ni a prop de zones on hi hagi material inflamable. Cal comprar els productes pirotècnics sempre en establiments autoritzats, seguir estrictament les instruccions de l’article i no guardar mai petards a les butxaques. El text també recomana no deixar que els i les menors d’edat facin ús de material pirotècnic i estar sempre vigilant-los.

A casa, cal retirar dels balcons, terrasses i altres zones obertes dels edificis tot el material que pugui cremar fàcilment, tancar les finestres i recollir els tendals i la roba estesa de les terrasses i balcons.

En el moment de fer servir pirotècnia, per la seguretat de tothom, cal fer-ho sempre a l’aire lliure sense tirar petards contra ningú, ni en espais amb aglomeracions de persones. Tampoc és segur introduir petards en totxanes o ampolles perquè en explotar fan metralla que pot provocar danys personals. També es recomana evitar els coets amb la canya trencada i no agafar-los amb les mans.

Davant de qualsevol accident, cal trucar immediatament al telèfon d’emergències 112.

 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Fitxers relacionats