Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí renova la imatge dels gots compostables coincidint amb la Festa Major El nou disseny permet saber, de manera intuïtiva, a quin contenidor s’ha de dipositar aquest tipus de recipient https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-renova-la-imatge-dels-gots-compostables-coincidint-amb-la-festa-major/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí renova la imatge dels gots compostables coincidint amb la Festa Major

El nou disseny permet saber, de manera intuïtiva, a quin contenidor s’ha de dipositar aquest tipus de recipient
Els gots compostables, 100% biodegradables, s’han de llençar al contenidor marró, el de l’orgànica.
Els gots compostables, 100% biodegradables, s’han de llençar al contenidor marró, el de l’orgànica

Aquesta Festa Major, l’Ajuntament de Rubí aposta novament per la prevenció i la bona gestió dels residus. Per aquest motiu, el Consistori torna a posar a disposició dels rubinencs els gots compostables que, enguany, han renovat la seva imatge. El nou disseny utilitza el color marró a la serigrafia, una tonalitat que s’identifica amb el contenidor de l’orgànica, on s’han de dipositar aquest tipus de residus.

Els gots compostables, 100% biodegradables, estan fabricats amb midó de patata i blat de moro i amb cel·lulosa procedent dels arbres. Tenen propietats similars al plàstic ─de fet, tenen una aparença semblant─, amb una alta resistència al fred, però com que són compostables cal llençar-los al contenidor de l’orgànica, el marró.

Aquest tipus de gots es descomponen naturalment durant el procés de compostatge, és a dir, en un cicle de 90 dies. L’ús d’aquests materials redueix l’impacte sobre el medi ambient i, alhora, afavoreix un estalvi important a nivell econòmic, ja que tota la feina d’incineració i eliminació dels residus ja no és necessària. Així, els gots compostables són una alternativa als gots de plàstic convencional i contribueixen a reduir aquest tipus de residus.

Nou disseny
El text imprès als nous gots compostables ha passat de ser verd a ser de color marró, amb l’objectiu que la ciutadania no tingui dubtes a l’hora de saber on ha de llençar aquest residu. Així, el color del text manté una coherència amb el color del contenidor on s’han de dipositar els gots compostables: el de l’orgànica.

Cada Festa Major es fan servir una mitjana de 78.000 gots d’un sol ús. Malgrat que són compostables i que, per tant, redueixen l’impacte ambiental que generarien els de plàstic, igualment suposen un gran volum de residus. Per fomentar la reutilització dels gots en una mateixa nit, el recipient incorpora, com en el disseny anterior, un espai on el propietari del got hi pot escriure el seu nom per no perdre’l. Només caldrà demanar a l’entitat que gestioni el bar on s’adquireixi la beguda que escrigui el nostre nom al requadre i que el propietari del got el recuperi quan vulgui tornar a fer una consumició. Dur a terme aquesta acció implica assumir un compromís personal amb el medi ambient, totalment voluntari. Per aquest motiu la campanya s’ha batejat amb el nom d’Ecoactitud de Festa Major.

Durant els dies 26, 27, 28 i 29 de juny es distribuirà una única mida de gots compostables, que servirà per a prendre diferents tipus de begudes. I és que el recipient disposa de tres marques que indiquen les quantitats aproximades d’una canya de cervesa, un mojito i un combinat/refresc. També hi haurà gots més petits, fets amb paper, per a les begudes calentes, el vi i els gotets ─un de mida de cafè amb llet i l’altre de mida de tallat─.

Els gots seran el primer element de la vaixella compostable en mostrar el seu nou disseny. Més endavant, i a mesura que es vagi exhaurint l’estoc de plats i coberts amb l’antic disseny, s’aniran distribuint els nous elements.

Qualsevol persona pot comprar elements de la vaixella compostable al Punt d’Informació, ubicat a l’Antiga Estació. Paral·lelament, també es poden llogar vaixelles reutilitzables a la Deixalleria de Cova Solera.