Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí impulsa el Projecte integral de Les Torres, Ca n’Oriol i el Vint-i-Cinc de Setembre L’alcaldessa ha compartit amb les entitats d’aquests tres barris els objectius d'aquest projecte i la feina que ja ha realitzat el consistori https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí impulsa el Projecte integral de Les Torres, Ca n’Oriol i el Vint-i-Cinc de Setembre

L’alcaldessa ha compartit amb les entitats d’aquests tres barris els objectius d'aquest projecte i la feina que ja ha realitzat el consistori

Martínez i Güeto, durant la presentació de la primera fase del projecte a les entitats d’aquests tres barris (foto: Localpres).
Martínez i Güeto, durant la presentació de la primera fase del projecte a les entitats d’aquests tres barris (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafal Güeto, han presentat aquest dimecres la primera fase del Projecte integral per a les zones de Les Torres, Ca n’Oriol i el Vint-i-Cinc de Setembre a les entitats i associacions d’aquests tres barris. Amb aquesta iniciativa, l’equip de govern vol impulsar la transformació d’aquestes zones de la ciutat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

L’Ajuntament està treballant internament en el disseny i configuració d’aquest pla des del mes de feber. Fins ara, els treballs s’han centrat en analitzar les diferents perspectives de la situació d’aquests barris: “En aquests moments tenim identificades les variables en què hem d’intervenir: urbanístiques, de relació, comercials... Ja tenim la fotografia de la situació actual, la fase de diagnosi”, ha explicat l’alcaldessa. Es tracta d’un projecte complex i ambiciós, que requereix consens polític i social per tirar-lo endavant.

Ana María Martínez també ha parlat de la particularitat de cadascuna d’aquestes zones: “Tenim tres barris amb diferents situacions. I ara hem de treballar, una per una, totes aquelles variables que ens permetin definir un pla d’actuació per desenvolupar en els propers anys [...]. No seran tres projectes iguals i els resultats tampoc seran els mateixos, però l’objectiu sí que és compartit: la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes”. Pel que fa a Les Torres, Martínez ha comentat que, a priori, l’equipament dels antics cinemes està cridat a ser l’espai central del barri. En el cas de Ca n’Oriol, ha parlat del futur ús del centre cívic i de la seva remodelació. I, per últim, s’ha referit a la necessitat d’identificar una estructura que permeti ser el referent físic al Vint-i-Cinc de Setembre.

Fases del projecte
Després de realitzar la diagnosi, el següent pas és elaborar el pla d’actuació, que haurà de definir les mesures concretes que es volen implementar dins de cadascun dels eixos identificats. I, per últim, caldrà establir els mecanismes de seguiment i implementació de les diferents actuacions.

El projecte es finançarà a través de dues vies. D’una banda, les Meses de concertació de la Diputació de Barcelona. “Tenim llum verda de la Diputació per tirar endavant aquest projecte, en paraules de la seva presidenta, tot i que encara no disposem del document”, ha assegurat l’alcaldessa. I, de l’altra, la proposta d’inversions per al període 2016-2017 que ha elaborat l’equip de govern i que ara s’està treballant amb la resta de grups per tal d’aprovar el document en el marc del Ple municipal.

Imatges relacionades

La presentació ha tingut lloc a l'auditori de l'edifici Rubí+D (foto: Localpres)
La presentació ha tingut lloc a l'auditori de l'edifici Rubí+D (foto: Localpres)
L'acte d'aquest dimecres s'ha adreçat a les entitats i associacions d'aquests tres barris (foto: Localpres)
L'acte d'aquest dimecres s'ha adreçat a les entitats i associacions d'aquests tres barris (foto: Localpres)