Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí dobla les hores d’atenció psicològica a la infància víctima de violència masclista Més del 99 % de les dones ateses per violència de gènere al SIAD són mares https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí dobla les hores d’atenció psicològica a la infància víctima de violència masclista

Més del 99 % de les dones ateses per violència de gènere al SIAD són mares

L’Ajuntament de Rubí dobla les hores d’atenció psicològica a la infància víctima de violència masclista.

L’Ajuntament de Rubí ofereix des d’aquesta setmana el doble d’hores d’atenció psicològica a fills i filles de dones que pateixen violència masclista, de 4 hores mensuals a 8. L’objectiu d’aquest reforç del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) és oferir una resposta integral a les dones que faciliti la recuperació tant de les dones que pateixen violència masclista com dels seus fills i filles que també en són víctimes.

La nostra obligació com servei proper a les dones que pateixen violència masclista és abordar totes i cadascuna de les dimensions d’aquesta violència. Hem  detectat que una de les grans preocupacions de les dones és com afecta aquesta situació de violència als seus fills i filles. Poder ampliar el servei permetrà atendre més menors i acompanyar millor tot el procés de recuperació, tant de les dones com dels seus fills i filles”, diu la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo.

L’atenció psicològica a fills i filles de dones que pateixen violència masclista és un servei presencial i gratuït que s’ofereix des del SIAD. Els casos els deriven les mateixes psicòlogues del SIAD que atenen a les dones que pateixen situacions de violència masclista. Segons les dades de la memòria 2020 del SIAD, un 99,22% del total de dones ateses pel servei són mares.

Des del mes de març, Rubí disposa del Pla d’igualtat per la ciutadania de Rubí (2021-2024) que compromet al consistori a desenvolupar accions per continuar impulsant la igualtat efectiva entre homes i dones, per revertir les desigualtats de gènere i en especial, per erradicar les violències masclistes.