Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí difon la línia 900 900 120 contra la violència de gènere entre la joventut de la ciutat Es tracta d’un servei gratuït i confidencial que ofereix l’Institut Català de les Dones, que funciona tots els dies de l’any https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí difon la línia 900 900 120 contra la violència de gènere entre la joventut de la ciutat

Es tracta d’un servei gratuït i confidencial que ofereix l’Institut Català de les Dones, que funciona tots els dies de l’any

El telèfon 900 900 120 és gratuït i confidencial i funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.
El telèfon 900 900 120 és gratuït i confidencial i funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any

L’Ajuntament de Rubí, en el marc de la commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere, ha intensificat la difusió de la línia 900 900 120 contra la violència masclista entre les dones i joves de la ciutat. Es tracta d’un servei d’atenció permanent, gratuït i confidencial, que atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones.

Concretament, s’atenen peticions d'informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d'assistència a la violència contra les dones, així com sol·licituds d'assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones ─procedents de particulars i/o professionals─. Les persones que treballen en aquesta línia 900 900 120 també poden activar el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista procedents de qualsevol ajuntament o consell comarcal, amb el previ consentiment de la dona agredida o del seu entorn familiar.

El servei de la línia telefònica contra la violència masclista que ofereix l'Institut Català de les Dones, al qual s’hi pot accedir tant per telèfon com per correu electrònic, funciona tots els dies de l’any durant les 24 hores del dia.

El 900 900 120 disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l'anglès, el francès, l'alemany, l'italià, el rus, l'àrab, el romanès, el croat i el xinès. Per garantir la protecció de les usuàries, el servei no deixa rastre al telèfon des d’on es fa la trucada.

Aquests dies previs a la commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere, l’Ajuntament de Rubí ha intensificat la difusió d’aquesta línia telefònica entre les dones de la ciutat, especialment entre les més joves. Així, s’està divulgant l’existència d’aquest servei entre els centres educatius del municipi.  

25 de novembre, Dia internacional contra la violència de gènere
El proper dimecres, 25 de novembre, es commemorarà el Dia internacional contra la violència de gènere. L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i l’alumnat de diferents instituts de la ciutat, llegiran el manifest institucional, un text consensuat per la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions catalanes i les entitats municipalistes.

La lectura tindrà lloc a les 17 h a la plaça del Doctor Guardiet. L’Ajuntament col·locarà unes siluetes blanques al mig de la plaça que serviran per recordar totes les dones que durant aquest any han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles.