Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta sis vetlladors/es per atendre infants amb necessitats educatives especials Aquest personal s’ha destinat a aquells centres que, segons els Equips d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP), requereixen amb més urgència aquest reforç https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament contracta sis vetlladors/es per atendre infants amb necessitats educatives especials

Aquest personal s’ha destinat a aquells centres que, segons els Equips d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP), requereixen amb més urgència aquest reforç

L'alcaldessa, en una visita a un dels centres que han incorporat nou/va vetllador/a (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'alcaldessa, en una visita a un dels centres que han incorporat nou/va vetllador/a (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament ha contractat sis vetlladors/es addicionals per als serveis de menjador de sis escoles de la ciutat amb l’objectiu de millorar l’atenció a la infància amb necessitats educatives especials. Aquesta mesura excepcional s’ha pres en coordinació amb els Equips d’Assessorament i Orientació Pedagògica (EAP), encarregats de determinar la urgència de cadascun dels casos.

El Decret 150/2017, de 17 d'octubre, de l'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu preveu que els centres educatius disposin dels recursos suficients per atendre els infants amb necessitats especials dins les aules ordinàries, sense necessitat de segregar-los. El retard en el desplegament d’aquesta norma, però, ha fet que, gairebé sis anys després, les escoles i instituts segueixin tenint greus dificultats per acomplir els seus objectius: hi falten vetlladors/es i altres professionals de suport a la diversitat, així com formació adequada per a l’equip de docència.

Davant les necessitats urgents d’alguns centres de la ciutat, l’Ajuntament va decidir assumir la contractació de vetlladors/es addicionals, amb el suport de la subvenció IFE 4212/2022 destinada a finançar la prestació del servei de cura per a nens i nenes dels 0 als 16 anys, tot i no tractar-se d’una competència municipal. Aquestes persones estan destinades als menjadors escolars i, amb la seva incorporació, es vol garantir que tots els infants, també aquells que tenen necessitats educatives especials, poden fer ús d’aquest servei.

Objectius de Desenvolupament sostenible