Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament busca noves empreses que es vulguin sumar al grup de compra agregada d’energia El servei Rubí Brilla ha programat una sessió informativa aquest dijous per resoldre els dubtes de les companyies interessades a participar en aquesta iniciativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament busca noves empreses que es vulguin sumar al grup de compra agregada d’energia

El servei Rubí Brilla ha programat una sessió informativa aquest dijous per resoldre els dubtes de les companyies interessades a participar en aquesta iniciativa

Dijous s’ha convocat una sessió informativa en línia (foto: Ajuntament de Rubí).
Dijous s’ha convocat una sessió informativa en línia (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei Rubí Brilla, promou la compra agregada d’energia entre les empreses i comerços de la ciutat amb l’objectiu de millorar-ne la seva competitivitat. L’any 2018, el Consistori va impulsar un grup de compra agregada d’energia, integrat per una quarantena de firmes, xifra que es va ampliar fins a les 62 l’any passat. Ara, l’administració local fa una nova crida a les companyies rubinenques perquè se sumin a aquesta iniciativa, que consisteix a comprar energia de forma conjunta amb l’objectiu d’estalviar costos i millorar, així, la competitivitat.

L’energia és, després dels recursos humans, la segona despesa més important que han d’assumir les empreses. El sector industrial és un dels principals consumidors d’energia elèctrica: a Rubí, la indústria representa el 36% del consum energètic de la ciutat (500.000.000 kWh/any). La reducció del consum energètic és un factor de competitivitat clau per a les empreses i la compra agregada d’energia pot ajudar de manera determinant a reduir costos. 

Dues licitacions fins ara
El grup de compra agregada d’energia de Rubí ja fa dos anys que funciona. L’any 2018 va tenir lloc la primera licitació electrònica, a través de la qual es van adjudicar els quatre lots a les comercialitzadores que van oferir els millors preus.

L’èxit de la primera licitació va portar a dur a terme una segona licitació l’any passat. El grup de compra gestiona actualment més de 20 GWh i 75 punts de subministrament. “Com més empreses formin part del grup de compra, millor preu es podrà aconseguir en licitacions futures”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Enguany, a causa de les circumstàncies extraordinàries que ha ocasionat la Covid-19, s’ha decidit prorrogar els contractes amb les comercialitzadores vigents, assegurant els millors preus per al grup. Així, totes les empreses de Rubí, sigui quina sigui la seva grandària, podran reduir el preu que paguen pel seu consum energètic i optimitzar la seva potència contractada. Es calcula que els estalvis poden arribar fins al 20% de la despesa elèctrica.

Amb l’objectiu d’assessorar les diferents companyies interessades a formar part del grup de compra agregada d’energia, el servei Rubí Brilla ha convocat una sessió informativa telemàtica aquest dijous a les 10 h. Les inscripcions també s’han de fer en línia.

Paral·lelament, les empreses poden enviar la darrera factura elèctrica a per tal que els tècnics i tècniques puguin calcular quant poden estalviar i guiar-les en tot el procés.