Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament avança en la definició de l’Agenda 2030 del municipi El consistori alinearà més de 300 projectes municipals amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament avança en la definició de l’Agenda 2030 del municipi

El consistori alinearà més de 300 projectes municipals amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030

Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Objectius de Desenvolupament Sostenible

L’Assemblea de les Nacions Unides del 25 de setembre del 2015 aprovava l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. Aquest document planteja un seguit de línies d’actuació que persegueix eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia així com posar fre al canvi climàtic, aconseguir unes ciutats més sostenibles, entre altres. Uns plantejaments que el Pla de mandat 2019-2023 va fer seus.

L’Agenda 2030 és una agenda integral, multidimensional i d’aplicació universal, que es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals que abasten les esferes econòmica, social i ambiental. Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu.

Implementar l’Agenda 2030 mitjançant l’adaptació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al context de la realitat local, és actualment el principal repte dels ens locals. La definició de l’estratègia 2030 de Rubí representa l’oportunitat per combatre la pobresa, apostar per la mobilitat urbana, reduir la contaminació i disposar d’ una eina de mobilització col·lectiva al voltant d'objectius comuns, que contribuirà a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Rubí.  

En aquest sentit, des de l’Ajuntament ja s’està treballant amb aquest horitzó. Durant els darrers mesos, i amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, s’ha format en matèria de l’Agenda 2030 i els ODS al personal municipal i s’ha començat a treballar l’alineament de les polítiques públiques locals amb els ODS, amb les diferents àrees del consistori. L’objectiu és analitzar des de la perspectiva d’Agenda 2030, un total de 304 projectes del Pla d’actuació municipal 2019-2023 per identificar quines són les polítiques i estratègies locals que contribueixen a l’assoliment dels ODS i en quin grau ho fan, així com identificar fortaleses i oportunitats per a la posterior elaboració de l’Agenda 2030 local.