Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament amplia la zona destinada a vorera d’un tram dels carrers Magallanes i Sant Josep Aquesta mesura és una de les iniciatives que està adoptant el Consistori per facilitar la distància social que exigeix la Covid-19 a l’hora de passejar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament amplia la zona destinada a vorera d’un tram dels carrers Magallanes i Sant Josep

Aquesta mesura és una de les iniciatives que està adoptant el Consistori per facilitar la distància social que exigeix la Covid-19 a l’hora de passejar

L’espai destinat a vorera d’aquest tram del carrer Magallanes guanyarà amplada (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’espai destinat a vorera d’aquest tram del carrer Magallanes guanyarà amplada (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

A partir del dilluns 25 de maig, part de la calçada dels carrers de Magallanes i de Sant Josep es transformarà en espai de vorera. Aquesta actuació permetrà guanyar amplada a la zona destinada a la circulació a peu en aquestes dues vies, amb l’objectiu de garantir que els rubinencs i rubinenques puguin passejar de manera segura, mantenint la distància social recomanada per prevenir contagis de Covid-19.

Els trams que veuran ampliat l’espai de vorera són la zona del carrer de Sant Josep, entre els carrers Nou i de Sant Magí (aproximadament uns 25 metres), i el tram del carrer de Magallanes, entre els carrers de la Plana de Can Bertran i del Torrent de l’Alba (160 metres).

Aquest dimecres s’han iniciat les tasques per poder implementar aquesta mesura: s’ha col·locat la senyalització de reserva d’estacionament per pintar una línia blanca que separi la calçada reservada als vehicles de la zona de calçada destinada als vianants. També es posaran diverses pilones en aquests trams per oferir més seguretat a les persones que hi circulin a peu. 

Nova mobilitat
L’Ajuntament de Rubí està portant a terme diverses actuacions vinculades a la mobilitat per frenar l’expansió de la Covid-19.

La iniciativa als carrers de Magallanes i de Sant Josep se suma a una altra acció implementada recentment a l’avinguda de La Llana i el passeig de la Riera per guanyar espai per a la ciutadania en detriment del vehicle privat, amb l’objectiu de garantir que tots els rubinencs i rubinenques puguin passejar de manera segura en espais prou amples per mantenir la distància de com a mínim dos metres entre persones.

En el cas dels carrers de Magallanes i de Sant Josep, però, la mesura no té limitació horària.