Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament amplia l’skatepark de Can Sant Joan Les obres permetran crear un nou circuit pensat per a diferents nivells de dificultat i adequar espais d’estada per al públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament amplia l’skatepark de Can Sant Joan

Les obres permetran crear un nou circuit pensat per a diferents nivells de dificultat i adequar espais d’estada per al públic

La darrera edició de l'Skate Open es va celebrar al setembre (foto: Ajuntament - Localpres).
La darrera edició de l'Skate Open es va celebrar al setembre (foto: Ajuntament - Localpres)

La setmana vinent s’iniciaran les obres d’ampliació de l’skatepark de Can Sant Joan. Els treballs s’inclouen al Pla d’inversions financerament sostenibles (PIFS) i persegueixen un triple objectiu: augmentar la superfície dedicada a aquesta pràctica esportiva, dissenyar un circuit pensat per a diferents nivells i crear zones d’estada perquè les persones que acompanyin els i les patinadores puguin gaudir d’aquest espai.

Actualment, Rubí compta amb un skatepark que dona servei de manera correcta a la comunitat d’skaters de la ciutat, però que ha quedat petit a causa de la creixent demanda per part dels patinadors i patinadores locals. Per aquest motiu, l’Ajuntament planteja un projecte que respecta la instal·lació actual i que es focalitza en la creació d’un nou circuit just al costat.

Ampliació i millora
El projecte preveu conservar l’skatepark existent, fent-hi alguna actuació de manteniment; dissenyar un nou circuit en el qual sigui possible la pràctica d’aquesta modalitat esportiva per a diferents nivells i apte també per a celebrar-hi tornejos o altres esdeveniments similars; i projectar aquesta instal·lació com un espai públic de la ciutat, en la qual es crearan espais d’estada inclusius perquè persones alienes a la pràctica de l’skate puguin gaudir d’aquest equipament.

Els treballs consistiran a enderrocar el paviment existent, adequar el terreny, realitzar els elements de l’skatepark ─quarter-pipes, rampes, hubbas, hip, baranes inclinades, manuals i ledges, rails, escales amb rail i bowls─ i pavimentar la zona patinable, entre d’altres. Amb el nou circuit, es busca defugir la idea d’skatepark com a instal·lació de formigó aliena al seu entorn. Per això s’habilitaran recorreguts per patinar en convivència amb els espais verds i les zones d’estada pensada pel públic.

El nou skatepark tindrà dos accessos des de la vorera, que es caracteritzaran pel canvi de material del paviment. El nou skatepark aprofita la suau pendent del terreny en el qual s’instal·la i, mitjançant un recorregut en ziga-zaga, es permetrà generar impulsos als patinadors en punts estratègics. El circuit es composarà de quatre línies diferenciades, amb diferents nivells d’exigència en la pràctica de l’skate.

L’Ajuntament ja ha donat a conèixer el projecte a l’entitat La Skateboarding Rubí, que precisament havia fet aquesta demanda al Consistori.

Les obres les durà a terme l’empresa Roig i Fills Associats, S.A. per un import de 289.190 euros. El termini d’execució d’aquests treballs és d’unes 16 setmanes. Durant la major part d’aquest temps, es podrà seguir fent ús de l’skatepark actual. Només es limitarà l’accés mentre es facin les tasques de reparació de la instal·lació existent.