Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament amplia els recursos de l’espai familiar de petita infància i incorpora un programa de suport a mares gestants Les famílies podran fer la inscripció als diferents programes a partir del 8 de setembre a l’Escola Bressol La Bruna, al carrer Calderón de la Barca, 4 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament amplia els recursos de l’espai familiar de petita infància i incorpora un programa de suport a mares gestants

Les famílies podran fer la inscripció als diferents programes a partir del 8 de setembre a l’Escola Bressol La Bruna, al carrer Calderón de la Barca, 4

Creixença s'ofereix a la Biblioteca Mestre Martí Tauler.
Creixença s'ofereix a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

Rubí ampliarà a partir de l’octubre l’Espai Familiar Creixença per millorar la qualitat de l'atenció a la petita infància de 0 a 3 anys.  Aquesta millora passa per la creació d’un programa per a mares gestants, l’ampliació del nombre de professionals especialitzades, amb dues persones per conduir cada grup;  i un sistema de beques per a famílies en situació de vulnerabilitat social derivades des de Serveis Socials. Així, a partir del mes d’octubre, Creixença posarà en marxa l’Espai Gestant adreçat a  famílies que es troben en l’etapa de gestació del seu fill/a o com a màxim fins que el nadó, una vegada nascut, té fins a 3 mesos. Una llevadora o similar i una psicòloga atendran les necessitats de les futures mares i pares, tots els dilluns de 12 a 14 h. El nou programa disposa de 12 places i hi poden assistir fins a dues persones adultes. Els dilluns i els dimecres de 9.30 a 11.30 h, l’Espai Creixença seguirà oferint l’Espai Nadó a les famílies i infants de fins a 9 mesos d’edat, que encara no caminin. L’Espai Nadó oferirà 12 places que atendran una educadora infantil i una educadora social, amb el suport puntual d’altres professionals.

A partir del curs vinent, també s’ofereix el programa ‘Joc i Relació’ destinat a famílies i infants sense escolaritzar que ja saben caminar -a partir dels 10 mesos aproximadament i fins als tres anys- en horari de matí i com a novetat també de tarda. Hi pot assistir un màxim de dues persones adultes per infant, preferentment els progenitors. ‘Joc i Relació’ disposa de 13 places torn, els dimarts i dijous de 9.30 a 11.30 h, al matí i de 16 a 18 h a la tarda.

Els programes s'ofereixen a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i tenen un cost de 60 euros al mes. Tots els programes tenen reserva de places per famílies amb infants amb necessitats especials i famílies derivades des de Serveis Socials. En aquests cas, les famílies podran gaudir de bonificacions per així garantir les oportunitats i l’accés de tothom. Les famílies podran fer la inscripció als diferents programes a partir del 8 de setembre a l’Escola Bressol La Bruna, al carrer Calderón de la Barca, 4.

L'Espai Familiar de Petita Infància Creixença és un lloc de trobada per a petits i grans pensat per afavorir la relació social, l’intercanvi i la socialització de les famílies; contrarestant l’aïllament familiar i social que puguin viure. El servei acull grups de famílies amb infants de 0 a 3 anys sense escolaritzar, acompanyats i conduïts per professionals expertes i amb formació específica. Creixença permet que mares i pares amb fills i filles de la mateixa edat -o semblant- puguin compartir vivències i experiències, expressar inquietuds o dubtes, manifestar il·lusions, expectatives o interrogants, parlar de pors o alegries, intercanviar informacions, contrastar opinions... L'espai és un dispositiu de prevenció universal perquè ofereix acompanyament i suport a les famílies en la criança a partir del naixement -o fins i tot una mica abans-,  i s’adrecen a totes les famílies amb un infant menor de 3 anys, amb independència del seu nivell socioeconòmic o cultural.

Amb l'objectiu de treballar en xarxa la petita infància, s’ha creat recentment la Xarxa de la Petita Infància de Rubí, que està constituïda per l'EFPI Creixença, Casalet (Càrites), Quitxalla (Associació Compartir) i DAPSI Rubí.

Objectius de Desenvolupament sostenible