Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joves i representants polítics tornaran a dialogar aquest divendres dins el Projecte ImPACTE Jove/Verd L’activitat que tanca aquesta iniciativa abordarà la importància de la participació juvenil en diàlegs estructurats i les noves oportunitats d’ocupació verdes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Joves i representants polítics tornaran a dialogar aquest divendres dins el Projecte ImPACTE Jove/Verd

L’activitat que tanca aquesta iniciativa abordarà la importància de la participació juvenil en diàlegs estructurats i les noves oportunitats d’ocupació verdes

El projecte va viure una jornada molt participativa al maig (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El projecte va viure una jornada molt participativa al maig (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Projecte ImPACTE Jove/Verd es tancarà aquest divendres a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler amb la celebració d’un últim fòrum que reunirà representants polítics i alumnat de batxillerat de diversos instituts de la ciutat. L’activitat servirà per fer balanç de la iniciativa, abordar la importància de la participació juvenil en diàlegs estructurats i conèixer les noves oportunitats d’ocupació verdes.

El Projecte ImPACTE Jove/Verd és una proposta de l’Ajuntament de Rubí emmarcada en el programa Erasmus + de la Comissió Europea i desenvolupada amb el suport de l'Institut Nacional de la Joventut (INJUVE), que planteja un diàleg estructurat entre la joventut i l'administració per a l'aplicació a escala local del Pacte Verd Europeu. La iniciativa va arrencar amb les primeres sessions preparatòries al desembre de 2020 i, des de llavors, se n’han realitzat quatre activitats adreçades a joves de diferents franges d’edat. En elles, els nois i noies dels centres educatius de la ciutat han tingut la possibilitat de debatre i intercanviar impressions de manera directa amb representants polítics tant de l’àmbit municipal com de les institucions europees.

A la jornada d’aquest divendres, els i les joves tornaran a estar acompanyats de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; del regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz; i del regidor d’Educació i Infància, Víctor García Correas. A més, l’activitat comptarà amb la participació de Carlota Martí Niubó, cap de premsa de la Direcció General de Comunicació de la Comissió Europea a Barcelona; de María Caso Escudero, presidenta d’Inakuwa, responsable de relacions institucionals i ambaixadora de la Comunitat de Madrid per al Diàleg amb la Joventut, i vicepresidenta i directora d’incidència política de Talento para el futuro; i de Francesc Xavier Roset Juan, doctor en electrònica i coordinador del grau d’Enginyeria Electrònica i Automàtica Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Al primer bloc de la sessió, es presentarà el Pacte Verd Europeu i el paper que hi juga la Comissió Europea, i es reflexionarà sobre la importància de la participació juvenil en diàlegs estructurats. A la segona part, es parlarà de noves ocupacions verdes i de participació ciutadana, i s’aprofundirà en les polítiques que es desenvolupen a Rubí en aquest àmbit.