Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jaume Pla s’acomiada dels escenaris rubinencs amb l’obra “Abans que pugi el teló" El veterà actor, que va iniciar la seva carrera teatral a Rubí, representarà aquest diumenge a La Sala un monòleg escrit expressament per a ell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Jaume Pla s’acomiada dels escenaris rubinencs amb l’obra “Abans que pugi el teló"

El veterà actor, que va iniciar la seva carrera teatral a Rubí, representarà aquest diumenge a La Sala un monòleg escrit expressament per a ell

L’actor Jaume Pla acompanyat del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez.
L’actor Jaume Pla acompanyat del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez

Jaume Pla, l’intèrpret en actiu més gran de Catalunya, s’acomiadarà aquest diumenge del públic rubinenc amb el monòleg Abans que pugi el teló. L’artista, que va iniciar-se al teatre amateur quan vivia a Rubí, pujarà un cop més a l’escenari de La Sala per representar una ficció ben propera a la seva realitat personal, ja que en ella interpreta un actor que, com ell, es prepara per a la seva retirada.

Amb 87 anys, Pla s’enfronta a un monòleg de més d’una hora escrit expressament per a ell per Víctor Alexandre. Abans que pugi el teló és la història d’un actor d’avançada edat que és a punt de viure la nit més difícil de la seva vida, la de seva última estrena, però també és un homenatge a l’ofici, “un cant d’amor apassionat al teatre i a tots els que el fan possible”.

En una trobada amb la premsa local, Jaume Pla ha expressat la il·lusió que li produeix representar aquesta obra a Rubí, la ciutat on es va casar i va debutar com a actor: “Em tremolaran les cames quan surti a escena”. Segons explica l’intèrpret, és una obra molt rubinenca. Els joves hi veuran el que era la vida teatral, artística i cultural fa 60 anys, que no té res a veure amb ara, i la gent gran recordarà el que passava en aquella època. És un elogi al teatre, una memòria molt important sobre la gran tradició que té el teatre català i sobre el món cultural en general”.

Pla assegura que totes les vivències que es recullen a Abans que pugui el teló són reals. Entre d’altres, l’obra evidencia les dificultats que va patir la societat catalana, i els artistes en particular, durant els anys del franquisme. Així, la censura i l’estigma social que van perseguir els professionals del teatre són molt presents en una obra que fa reflexionar però que també emociona i fa riure.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha animat el públic rubinenc a no perdre’s l’obra de Jaume Pla, on hi trobarà moltes referències a la seva ciutat. “És per a nosaltres un plaer i un honor que pugui fer la representació al nostre teatre, en un Rubí que se l’estima molt”, ha declarat el responsable polític. Rodríguez ha aprofitat per recordar la voluntat del consistori de programar espectacles vinculats d’una o altra manera amb la ciutat: “Tenim la sort que dintre de la programació de qualitat que es fa a La Sala moltes vegades tenim l’oportunitat d’encabir obres que tenen relació amb artistes que són rubinencs o que tenen molta relació amb Rubí”.  

Abans que pugi el teló es podrà veure aquest diumenge 13 de març a les 19 h al Teatre Municipal La Sala. L’entrada té un preu de 10 €, amb opció d’un descompte de 2,50 € per a pensionistes i posseïdors del carnet de biblioteques. Les localitats es poden adquirir a la taquilla del teatre divendres de 18 a 21 h o en qualsevol moment a través del web de Ticketea. Per fer reserves, cal trucar al 93 588 70 00 ext. 4429 de dilluns a divendres de 9 a 14 h, o bé enviar un correu electrònic a .