Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja es poden comprar les entrades per a la nova temporada del Teatre Municipal La Sala L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha animat els rubinencs i rubinencs a gaudir al màxim de la programació d’espectacles que s’iniciarà el 24 de setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ja es poden comprar les entrades per a la nova temporada del Teatre Municipal La Sala

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha animat els rubinencs i rubinencs a gaudir al màxim de la programació d’espectacles que s’iniciarà el 24 de setembre

L’alcaldessa i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Les entrades per a la nova temporada del Teatre Municipal La Sala es poden adquirir des d’aquest dijous, 2 de setembre, en línia i a la taquilla de l’equipament. La nova programació està integrada per una quinzena d’espectacles que combinen dramatúrgia, música, dansa, humor i les habituals propostes familiars, amb l’objectiu de cobrir un ampli ventall de públics.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, i el director del Teatre Municipal La Sala, Àngel Miguel Castejón, han presentat aquest divendres els detalls d’una temporada que, tot i estar condicionada encara per la pandèmia, treu el màxim rendiment a l’escenari rubinenc amb una oferta diversa i de molta qualitat.

La irrupció de la COVID-19 va fer que, al març de 2020, les programacions es veiessin sobtadament interrompudes i que, durant molt temps, el sector cultural fos un dels més perjudicats per la situació. “Des de l’Ajuntament, vam fer molts esforços perquè, en el moment que el context fos millor, es poguessin començar a fer coses. Creiem que podem estar molt satisfets del resultat de les decisions que hem anat prenent, des de les més tímides, com els primers concerts de l’envelaRts, fins a les darreres programacions”, ha valorat l’alcaldessa.

Gairebé tots els espectacles que es van cancel·lar en el seu moment es van poder reprogramar poc després, ja fos dins el cicle d’activitats d’estiu Cultàmbula o de les següents temporades teatrals. De fet, Rubí va ser un dels primers municipis a adoptar mesures per poder tornar a organitzar actes culturals, encara que això suposés un esforç suplementari per part dels serveis municipals. El resultat, segons l’alcaldessa, ha valgut la pena: l’afluència de públic ha estat molt positiva en tots els esdeveniments programats i, en alguns casos, fins i tot ha crescut la mitjana d’assistents.

Algunes mesures motivades per la pandèmia, a més, han acabat sent beneficioses, com és el cas de l’avançament de les funcions nocturnes a les 20 h per poder donar compliment al confinament. El canvi d’horari ha atret nous sectors de públic i, per aquest motiu, s’ha decidit mantenir-lo malgrat l’aixecament de les restriccions.

Segons l’alcaldessa, “hem comprovat en totes les propostes culturals organitzades des de l’Ajuntament que la ciutadania tenia i té ganes de cultura, d’espectacles de qualitat”.

 

Una quinzena d’espectacles

El proper 24 de setembre, arrencarà “una temporada equilibrada, que inclou algunes propostes que van quedar pendents, com l’homenatge de l’Esbart Dansaire de Rubí a Eduard Ventura; i que com sempre barreja grans espectacles i cites que la gent té molt presents, com La marató de contes o el Concert de valsos i danses”, ha explicat el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez.

La programació s’obrirà amb la comèdia de Cesc Gay 53 diumenges, protagonitzada per Pere Arquillué, Marta Marco, Lluís Villanueva i Àgata Roca. Es tracta de la segona incursió teatral de l’autor després de la gran acollida de l’obra Els veïns de dalt, preestrenada a Rubí.

El 9 d’octubre, li arribarà el torn a la música. Una de les veus amb més personalitat de l’escena catalana, Gemma Humet, pujarà a l’escenari de La Sala per presentar el seu nou disc, Màtria, una col·lecció de cançons en clau feminista que mostren un so renovat i modern.

La primera proposta familiar de la temporada serà la multipremiada Camí de l’escola, de la companyia Campi qui pugui, que farà parada a La Sala el 10 d’octubre. L’espectacle està organitzat amb la col·laboració de La Xarxa.

El 30 de d’octubre, la companyia Dagoll Dagom i la cantant Dàmaris Gelabert preestrenaran a la ciutat Bye, bye monstre, una proposta musical per tota la família inspirada en la situació de confinament viscuda per milers d’infants; un homenatge als més petits i un comiat a la pandèmia. 

La companyia Teatre del Temps aterrarà a La Sala el 6 de novembre amb Shakespeare i Beckett, maleïts bessons, un espectacle escrit per Jordi Coca a partir de textos del gran autor elisabetià, que ell vincula amb el món de Samuel Beckett.

El 7 de novembre, La Xarxa portarà un nou espectacle familiar a l’escenari rubinenc, Mr. Alret, una comèdia amb elements circenses de la companyia Moi Jordana.

La nova programació també recupera la proposta Recordar Eduard Ventura de l’Esbart Dansaire de Rubí, que no va es va poder representar la temporada passada per les dificultats derivades de la situació de pandèmia. L’espectacle, que es podrà veure el 13 de novembre, commemora la figura de l’exdirector artístic de l’esbart rubinenc.

Canto jo i la muntanya balla és l’espectacle previst per al 14 de novembre. Aquesta producció de La Perla 29 està inspirada en la novel·la homònima d’Irene Solà, compta amb direcció de Guillem Albà i Joan Arqué, dramatúrgia de Claudia Cedó i música de Judit Neddermann. Es tracta d’un dels muntatges més vistos i amb més bones crítiques de la temporada passada.

El 21 de novembre, La Sala es retrobarà amb el Ballet de Moscú, que hi interpretarà un cop més el clàssic de Txaikovski El llac dels cignes.

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, La Sala acollirà el proper 26 de novembre Día 016, una proposta de la companyia local Vuit Temps, creada per Federico Roca i dirigida per Antonio Castillo, que ofereix una visió real sobre la situació de les persones que són víctimes de la violència masclista.

Per al 27 de novembre, s’ha programat Mistela, candela, sarsuela, un espectacle de sarsuela catalana de la companyia Epidèmia Teatre creat a partir de textos d’Eduard Vidal i Valenciano i Frederic Soler Pitarra.

L’actor Pablo Chiapella, molt conegut pel seu paper protagonista a sèrie televisiva La que se avecina, passarà per La Sala el 10 de desembre amb l’espectacle d'humor Mal acompañao, que arribarà al teatre municipal de la mà de promotors externs.

La Sala tancarà el 2021 amb la mirada posada en les festes nadalenques. El 12 de desembre, la companyia La Ruta 40 hi portarà l’obra El llarg dinar de Nadal de Thornton Wilder. També tindran regust nadalenc dos espectacles imprescindibles per aquestes dates: La marató de contes de La Xarxa, que tindrà lloc el 19 de desembre, i el Concert de valsos i danses de l’Orquesta Simfònica del Vallès, que es podrà gaudir el 30 de desembre.

A més, La Sala tornarà a ser la seu del Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema de l’Acadèmia del Cinema Català; una programació de periodicitat mensual que està tenint molt bona acollida a la ciutat, com ho demostren les diverses sessions en què s’ha exhaurit l’aforament.

Rodríguez Cantón ha reivindicat l’aposta decidida de l’Ajuntament per La Sala, patent en les darreres millores que s’han fet al teatre durant aquest 2021: la renovació del terra de l’escenari, la incorporació de cortines separadores que permeten seccionar la platea i adaptar l’aforament a diferents formats d’espectacles, i la instal·lació de nou material d’il·luminació. Segons el regidor, la confiança en aquest equipament és màxima i no canviarà amb l’obertura, previsiblement el 2023, d’un nou espai per a les arts escèniques com serà el Casino. També s’ha referit al prestigi de La Sala més enllà de la ciutat: “La gent del teatre vol venir a Rubí, ens demanen La Sala per fer-hi residències, com ha passat ara amb La Tal o amb Dagoll Dagom”.

   

Cultura segura

Des de la represa de l’activitat cultural, l’Ajuntament ha aplicat escrupulosament totes les mesures de seguretat adreçades a contenir la COVID-19. Entre aquestes, un aforament reduït al 50% que es mantindrà durant la nova temporada, tot i que les actuals restriccions ja en permenten de superiors. Segons el director de l’equipament, Àngel Miguel Castejón, s’ha decidit que sigui així per donar les màximes garanties al públic i per facilitar la distribució dels grups bombolla.

El responsable de La Sala ha conclòs que, durant aquest temps, s’ha demostrat que el teatre rubinenc és un espai segur: “Hem vist que la gent tenia moltes ganes de sortir i que si els ofereixes seguretat, venen”.