Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Infants i gent gran tanquen el Programa d’intercanvi intergeneracional “Memòria viva” Les persones participants en aquesta iniciativa s’han trobat durant tres dies a l’Escola del Bosc per compartir l’última activitat del curs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Infants i gent gran tanquen el Programa d’intercanvi intergeneracional “Memòria viva”

Les persones participants en aquesta iniciativa s’han trobat durant tres dies a l’Escola del Bosc per compartir l’última activitat del curs

Infants i persones grans, durant l’activitat de cloenda (foto: Ajuntament de Rubí).
Infants i persones grans, durant l’activitat de cloenda (foto: Ajuntament de Rubí)

Les persones grans que han participat enguany al Programa d’intercanvi intergeneracional Memòria Viva s’han traslladat durant tres dies a l’Escola del Bosc per compartir amb l’alumnat de 5è de primària l’última activitat d’aquest curs. Mitjançant aquesta proposta, titulada Jocs del record, la gent gran ha donat a conèixer als infants una etapa de la seva vida en què els entreteniments eren més rudimentaris però també més creatius.

L’activitat va sorgir a iniciativa de les persones grans que formen part del programa Memòria Viva i d’algunes escoles que estaven interessades a intercanviar jocs del passat. Per fer-la possible, els avis i àvies han treballat prèviament en l’elaboració de diferents passatemps propis de la seva infantesa, com ara els cartrons, el boliche, el gurrufío, la rotllana, la baldufa, les curses de sacs o la gallineta cega, entre d’altres.

La proposta Jocs del record s’ha desenvolupat els dies 7, 13 i 14 de juny i ha estat molt ben valorada per totes les persones participants. Amb ella s’ha tancat la present edició del Programa d’intercanvi intergeneracional Memòria Viva, tot i que dijous les persones grans que hi han pres part encara es trobaran per últim cop per fer una visita guiada a l’exposició Rubí, l’evolució d’un poble del Museu Municipal Castell (MMUC).

Enriquiment mutu
El Programa d’intercanvi intergeneracional Memòria Viva es desenvolupa des del Servei de Polítiques de Ciutadania en col·laboració amb el MMUC. És una iniciativa que pretén potenciar la participació, la relació i la formació permanent de la gent gran, els infants i els joves del municipi en el marc social i cultural de la ciutat, així com reduir el nivell de fragmentació social per edats i col·lectius diferenciats. En el marc d’aquest programa, diferents grups de gent gran que han viscut episodis vitals importants, com ara el franquisme, el protagonisme de les dones a la indústria o el procés migratori, han pogut compartir les seves experiències amb infants i joves dels municipis.

Aquest curs, han participat al programa 16 persones grans i 1.200 infants i joves de diversos centres educatius. En total, s’han organitzat una quarantena d’activitats en el marc d’aquesta iniciativa.