Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gaudeix de la vida en gran! recupera la celebració ciutadana del Dia Internacional de les Persones Grans La programació incorpora visites a museus, a petició del col·lectiu de la gent gran de la ciutat, i suma activitats organitzades des de dues de les entitats de Gent Gran de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Gaudeix de la vida en gran! recupera la celebració ciutadana del Dia Internacional de les Persones Grans

La programació incorpora visites a museus, a petició del col·lectiu de la gent gran de la ciutat, i suma activitats organitzades des de dues de les entitats de Gent Gran de Rubí

Gaudeix de la vida en gran! s'adreça a persones de més de 60 anys. (foto - Ajuntament de Rubí).
Gaudeix de la vida en gran! s'adreça a persones de més de 60 anys. (foto - Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Gent Gran Activa, proposa una nova edició del programa d’activitats Gaudeix de la vida en gran! adreçat a persones de més de 60 anys. En aquesta edició, el programa recupera la celebració ciutadana del Dia Internacional de les Persones Grans, l’1 d’octubre, amb música i a paella popular a la Rambla del Ferrocarril (13.30 h). La recollida de tiquets -dos per persona- es podrà fer al Punt d’Informació de la plaça Pearson els dies 23, 27, 28 i 30 de setembre de 10 a 12 h. El dia 28 també es podrà recollir tiquets de 16.30 a 18.30 h.

La programació incorpora visites a museus, a petició del col·lectiu de la gent gran de la ciutat, i suma activitats organitzades des de dues les entitats de Gent Gran de la ciutat: l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí (AUER) i l'Associació de Gent Gran de Rubí i el seu Entorn. Així, l’AUER inaugura el curs 2022-2023 el 4 d’octubre a les 18 h al pati de l’Ateneu amb la proposta «Paraules i música», a càrrec de l’escriptor rubinenc Enric Larreula i Vidal, i l’Associació de Gent Gran de Rubí i el seu Entorn proposa la celebració del seu 45è aniversari amb un reconeixement a les persones que celebren 90 any el 2 de novembre a les 16.30 h al Casal Cívic de Rubí.

La bretxa digital és un dels temes que més preocupen les persones grans, per això fins a finals d'any proposem tallers que millorin les competències tecnològiques dels veïns i veïnes de més edat. També hi ha rutes per l'entorn natural de Rubí i sortides culturals, que són les activitats que tenen més èxit. I, tal com ens han demanat, hi hem sumat visites a museus i activitats que organitzen dues entitats de gent gran de Rubí. En definitiva aquest programa recull les demandes de la nostra gent gran”, explica l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Com cada any, Gaudeix de la vida en gran! inclou propostes formatives, la iniciativa Surt a Caminar i un  cicle de visites culturals. Les activitats formatives giren al voltant del benestar de les persones gran i inclouen tallers de nutrició, estimulació cognitiva i higiene postural. A més, el 20 de desembre s’ha previst un cinefòrum sobre menopausa amb la projecció de la pel·lícula «La menopausa és el començament de la vida!» de Thérèse Clerc.

Dins de les propostes pedagògiques, el consistori incideix en la formació tecnològica per reduir la bretxa digital amb sessions de diversos nivells d’informàtica, un taller d’aplicacions útils per al dia a dia amb el mòbil o la tauleta i un monogràfic sobre fotografia amb mòbil.

Les passejades per l’entorn de Rubí es posen en marxa el 7 d’octubre. Les rutes que s’ha previst són:

  • Divendres 7 d’octubre - 1962: el que l’aigua s’emportà
  • Divendres 21 d’octubre - De Rubí a Sant Muç i tornada pel camí de Can Pòlit
  • Divendres 11 de novembre - L’arqueologia a Rubí
  • Dijous 1 de desembre - Ruta de les fonts de Can Roig
  • Dijous 15 de desembre - Ruta de Rubí a l’ermita de Sant Genís
  • Divendres 13 de gener - Ruta de Ca n’Oriol al torrent dels Alous

Les visites culturals portaran els i les participants al Museu Molí Paperer de Capellades (28 de novembre), al Museu Nacional d’Art de Catalunya (18 de novembre), al Parc Arqueològic Mines de Gavà (16 de desembre) i al Jardí Botànic Marimurtra de la Costa Brava (20 de gener).

Totes les propostes són gratuïtes, excepte l’acte inaugural de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí, tenen aforament limitat i requereixen inscripció prèvia. Les inscripcions es poden fer a partir de dilluns 12 de setembre a través de www.rubi.cat/inscripcionsgentgran o del telèfon 637 83 10 92.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Fitxers relacionats