Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gaudeix de la vida en gran! ofereix tallers de salut i emocions; i d’expressió, creativitat i cultura digital Les inscripcions gratuïtes a les diferents propostes es podran fer a través de www.rubi.cat/inscripcionsgentgran del 18 de setembre a les 8 h, fins al 19 de setembre a les 20 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Gaudeix de la vida en gran! ofereix tallers de salut i emocions; i d’expressió, creativitat i cultura digital

Les inscripcions gratuïtes a les diferents propostes es podran fer a través de www.rubi.cat/inscripcionsgentgran del 18 de setembre a les 8 h, fins al 19 de setembre a les 20 h

Paella popular de l’últim trimestre del programa (foto. Ajuntament de Rubí – Localpres).
Paella popular de l’últim trimestre del programa (foto. Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Gent Gran Activa, proposa una nova edició del programa d’activitats Gaudeix de la vida en gran! adreçat a veïns i veïnes de més de 60 anys. Les propostes de l’últim trimestre de l’any comencen amb la celebració del Dia Internacional de les Persones Grans. L’efemèride es commemorarà amb el tradicional dinar popular a la rambla del Ferrocarril, el 30 de setembre; i una conferència a càrrec de Mercè Pérez Salanova, doctora en psicologia especialitzada en envelliment, el 5 d’octubre.

Gaudeix de la vida en gran! inclou l’acte inaugural del curs 2023-2024 de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí, amb un concert del Cor de Cambra del Palau a La Sala, el 14 d’octubre; i les Festes de Tardor de l’Associació de Gent Gran de Rubí i el seu Entorn, el 24 d’octubre.

El Servei  de Gent Gran Activa elabora aquesta programació a partir de les demandes de les persones grans de la ciutat, amb la intenció de respondre a les seves necessitats. Així, s’hi incorporen els cursos de primers auxilis, de cura emocional i activitats de gestió i benestar emocional”, explica l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. El programa d’activitats ofereix tallers de salut i emocions; i d’expressió, creativitat i cultura digital. Els tallers al voltant del benestar físic i emocional tracten l’estimulació cognitiva, els contes com a eina terapèutica, la cuina saludable, els primers auxilis, la cura emocional davant del dol i les pèrdues i proposen també un espai artístic femení. Els i les persones grans també es poden apuntar a tres tallers per reduir l’escletxa digital: signatura electrònica, gestions per internet i tràmits des del mòbil.

El ‘Surt a caminar’, una de les propostes amb més èxit del programa, es posa en marxa el 6 d’octubre i s’han estructurat en tres blocs de 30 places cadascun que ofereixen quatre rutes de dues hores i mitja per l’entorn de la ciutat, en diferents dates. Cada persona podrà inscriure’s només a un dels blocs:

  • Bloc 1 – Ruta a Can Fonollet (06 d’octubre) - Ruta a Ximelis i Can Pi de la Serra (03 de novembre)- Ruta a Can Balasc (01 de desembre) – Rubí Industrial (12 de gener)
  • Bloc 2 - Rubí Industrial (19 d’octubre) - Ruta a Can Fonollet (09 de novembre) - Ruta a Ximelis i Can Pi de la Serra (14 de desembre) - Ruta a Can Balasc (18 de gener)
  • Bloc 3 - Ruta a Can Balasc (27 d’octubre) - Rubí Industrial (10 de novembre) - Ruta a Can Fonollet (22 de desembre)- Ruta a Ximelis i Can Pi de la Serra (26 de gener)

La programació manté les visites a museus, una petició del col·lectiu de la gent gran de la ciutat. Els i les participants visitaran el Museu Etnogràfic Vallhonrat (10 de gener), la muntanya de sal de Cardona (20 d’octubre), el centre de recuperació de primats, Fundació Mona (17 de novembre), el Museu Marítim de Barcelona (24 de novembre), el Museu Egipci de Barcelona (15 de desembre) i el Palau de la Música (19 de gener).

Totes les propostes són gratuïtes, tenen aforament limitat i requereixen inscripció prèvia. Les inscripcions es poden fer a través de www.rubi.cat/inscripcionsgentgran o del telèfon 637 83 10 92 des del 18 de setembre a les 8 h, fins al 19 de setembre a les 20 h o fins a exhaurir les places. Per via telefònica, només s’atendrà de 8 a 14 h.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Fitxers relacionats