Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Front comú dels municipis del Vallès Occidental pel manteniment de l’activitat productiva de Delphi L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha demanat que es convoqui el Consell d’Alcaldes per abordar el pacte per la reindustrialització de la comarca https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Front comú dels municipis del Vallès Occidental pel manteniment de l’activitat productiva de Delphi

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha demanat que es convoqui el Consell d’Alcaldes per abordar el pacte per la reindustrialització de la comarca

Els alcaldes i alcaldesses s’han reunit amb representants del comitè d’empresa de Delphi aquest dijous a la tarda (foto: Localpres).
Els alcaldes i alcaldesses s’han reunit amb representants del comitè d’empresa de Delphi aquest dijous a la tarda (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i set alcaldes i alcaldesses més de la comarca ─Sant Cugat, Terrassa, Sabadell, Ripollet, Cerdanyola, Barberà i Castellà─ s’han reunit amb representants del comitè d’empresa de Delphi Diesel Systems amb l’objectiu d’analitzar l’anunci del tancament d’aquesta multinacional ─ubicada a Sant Cugat i on hi treballen una seixantena de rubinencs─ i coordinar accions conjuntes per preservar l’activitat productiva i els llocs de feina.

En el marc d’aquesta reunió s’ha refermat públicament el suport dels municipis als treballadors i treballadores de Delphi i s’ha acordat que els ajuntaments treballaran de forma coordinada per tal d’abordar l’anunci de tancament de l’empresa. Entre d’altres mesures, s’ha anunciat que el Consell Comarcal convocarà properament una reunió del pacte per la reindustrialització del Vallès Occidental amb l’objectiu d’analitzar la situació de Delphi i de la indústria a la comarca. Així mateix els Serveis d’Ocupació d’aquests municipis es coordinaran per tal de donar servei, en cas que finalment sigui necessari, als treballadors d’aquesta empresa.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha tornat a mostrar el seu suport als treballadors i treballadores rubinencs de la planta de Delphi de Sant Cugat, tal com ja va fer fa uns dies. En aquets sentit, la primera edil ha dit que “ens posem al costat del comitè d’empresa de Delphi per a tot allò que necessitin, i molt especialment dels 62 treballadors i treballadores de la nostra ciutat”. Una invitació que Ana María Martínez també ha estès a nivell institucional a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. L’alcaldessa de Rubí ha parlat de “la necessitat de posar a l’agenda dels ajuntaments el pacte per la reindustrialització de la comarca i ha demanat que es convoqui el Consell d’Alcaldes per abordar aquesta qüestió.

El president del comitè d’empresa de Delphi, José Antonio Morán, ha agraït el suport dels alcaldes i ha demanat a l’empresa Delphi “que garanteixi el procés de reindustrialització. Demanem que l’empresa sigui flexible i no posi pedres al camí per fer-ho possible”. En aquest sentit, Morán ha explicat que “hi ha diverses empreses interessades en continuar la productivitat a la planta. Creiem que hi ha possibilitats reals perquè això acabi amb èxit”.