Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reuneix la taula sectorial de seguretat a les urbanitzacions La trobada amb el veïnat s’ha celebrat aquest dimecres a la tarda a l’edifici Ressò de Sant Muç https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es reuneix la taula sectorial de seguretat a les urbanitzacions

La trobada amb el veïnat s’ha celebrat aquest dimecres a la tarda a l’edifici Ressò de Sant Muç

La reunió ha servit, entre d’altres, per abordar les problemàtiques més comunes a les urbanitzacions (foto: Ajuntament de Rubí).
La reunió ha servit, entre d’altres, per abordar les problemàtiques més comunes a les urbanitzacions (foto: Ajuntament de Rubí)

La Taula sectorial de seguretat a les urbanitzacions s’ha reunit aquest dimecres a la tarda a l’edifici Ressò de Sant Muç. En aquesta trobada, el veïnat ha pogut plantejar les problemàtiques més habituals a les urbanitzacions davant dels regidors i regidores delegades i dels cossos de seguretat ─Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil─.

En el marc de la reunió s’han tractat aspectes com la presència policial a les urbanitzacions i els dispositius de proximitat, i s’ha debatut sobre elements de seguretat com el funcionament de les càmeres de videovigilància a les urbanitzacions, l’increment de conductes incíviques i la presència de vehicles abandonats. També preocupa la gestió de residus i els abocaments irregulars a les urbanitzacions, així com alguna pràctica irregular de caça que s’ha denunciat als cossos policials. Conductes incíviques, com la conducció a una velocitat inadequada, els sorolls o músiques a un volum excessiu, afecten la convivència entre els veïns i veïnes de les urbanitzacions, que col·laboren amb les seves denúncies a facilitar l’actuació dels cossos policials.

Per la seva part, Protecció Civil ha demanat la col·laboració del veïnat en les campanyes de prevenció específiques que es duen a terme en aquesta zona de la ciutat, com ara la campanya preventiva de pirotècnica per Sant Joan o bé els patrullatges de prevenció d’incendis que promou l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPCR). També s’ha fet menció a les tasques habituals d’arranjament de camins i neteges perimetrals contra incendis que es realitzen periòdicament, amb campanyes planificades per anualitats. Finalment, s’han anunciat unes jornades específiques que conduirà el cos de Bombers a Rubí, que es portaran a terme en les properes setmanes ─29 d’abril a l’Escola Joan Maragall; 6 de maig a l’edifici Ressò de Sant Muç, i 20 de maig a la Zona Esportiva Can Mir─ i que tractaran sobre el protocol específic d’actuació en cas d’incendi a les urbanitzacions. Totes les jornades s’iniciaran a les 18.30 h.

L’Ajuntament està treballant en diverses taules sectorials les problemàtiques específiques que afecten a les urbanitzacions, amb voluntat de convocar finalment una taula d’urbanitzacions genèrica on s’exposin les conclusions d’aquests debats sectorials.