Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els veïns i veïnes de Rubí podran formular precs i preguntes en línia als plens municipals L'Ajuntament fa un pas més per facilitar la participació ciutadana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els veïns i veïnes de Rubí podran formular precs i preguntes en línia als plens municipals

L'Ajuntament fa un pas més per facilitar la participació ciutadana

La participació ciutadana al ple fa una endavant (Foto: Ajuntament).
La participació ciutadana al ple fa una endavant (Foto: Ajuntament)

La ciutadania empadronada a Rubí i major de 16 anys disposarà d’una nova oportunitat de participar de la política local. La plataforma Rubí Participa obre una nova funció que permet fer arribar precs i preguntes que seran ateses al corresponent ple municipal.

El ple municipal és un dels òrgans de govern municipals on els partits polítics debaten i aproven les seves propostes. Des de l’esclat de la pandèmia, les sessions es celebren de manera telemàtica i això ha impedit la presència i participació de la ciutadania.

A partir d’aquest mes, aquesta participació es canalitzarà a través de la plataforma. 10 dies abans de la sessió, s’habilitarà l’espai corresponent a la web Rubí Participa i es tancarà tres dies abans de l’inici del ple. Per tant, seran 7 dies on les persones interessades podran presentar un màxim de dues intervencions per ple en forma de prec o de pregunta.

S’entén per prec la formulació d’una proposta d’actuació adreçada oralment a algun dels òrgans de govern municipal i s’entén com a pregunta qualsevol qüestió plantejada als òrgans de govern en el si del Ple.

Aquest dilluns 12 de juliol, s’obrirà el termini de participació corresponent al ple de juliol,  que s’allargarà fins diumenge 18 de juliol. La sessió plenària tindrà lloc el dijous 22 de juliol, tercer dijous de mes, com és habitual.

Les propostes rebudes seran valorades en funció a la seva adequació a la temàtica de ciutat, la brevetat i concisió així com el to utilitzat. Es rebutjaran les expressions ofensives. En total s’inclourà un màxim de cinc intervencions per sessió.

Les persones que hagin enviat preguntes al Ple rebran la resposta de forma escrita. Les respostes als precs i preguntes s’inclouran a l’apartat habilitat al web municipal.

En el cas de rebre preguntes sobre un mateix tema, se’n llegirà una i les demés seran respostes per escrit.