Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Pressupostos Participatius 2020 s’han presentat a la ciutadania Representants de diverses entitats rubinenques han participat a la jornada tècnica celebrada aquest dimecres on s’ha explicat el mecanisme i calendari de tot el procés https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Pressupostos Participatius 2020 s’han presentat a la ciutadania

Representants de diverses entitats rubinenques han participat a la jornada tècnica celebrada aquest dimecres on s’ha explicat el mecanisme i calendari de tot el procés

Moment de la trobada (Foto: Ajuntament/Lali Puig).
Moment de la trobada (Foto: Ajuntament/Lali Puig)

Els Pressupostos Participatius 2020 s’han presentat en societat aquest dimecres durant una jornada tècnica celebrada al Castell aquest dimecres a la tarda. La trobada ha servit per informar de les novetats d’aquesta edició, ja que s’ha incrementat la quantitat en 100.000 euros, fins assolir els 300.000 euros en total. D’aquests, 250.000 euros es destinen a la partida que decidiran els majors de 16 anys. El límit econòmic per a cada proposta s’ha situat en 125.000 euros. D’aquesta manera, es garanteix que, com a mínim, es puguin dur a terme dues propostes.

Els 50.000 euros restants es destinen a les accions que decideixin els infants i adolescents. En aquestes edats, però, la intenció és estimular el procés d'aprenentatge en els nens i nenes que suposa la participació, el debat i presa de decisions.

S’han implantat, a més, diferents mesures tècniques per facilitar la participació ciutadana millorant diversos aspectes tècnics de la plataforma Participa Rubí i altres mesures per potenciar la participació presencial.

La trobada al Castell també ha servit per donar comptes de l’estat d’execució dels pressupostos participatius anteriors. Una informació que es pot consultar a la plataforma Participa Rubí.

La jornada ha comptat amb la participació de representants del teixit associatiu del municipi així com diversos ciutadans i ciutadanes.

Fases del procés
Actualment, s’està desenvolupant la fase d’informació i presentació de la iniciativa que s’allargarà el que resta d’abril.

La segona fase consistirà en la recollida d’idees i propostes. Aquesta etapa es desenvoluparà, principalment, a través de la plataforma en línia Participa Rubí però també es duran a terme trobades presencials, així com tallers participatius de recollida d’aportacions per a entitats i ciutadania. Això tindrà lloc durant al mes de juny, donat que al maig està previst que s’aturi el procés de participació per la coincidència amb la campanya electoral de les eleccions municipals a l’Ajuntament de Rubí.

Una vegada recollides aquestes aportacions, el procés entrarà en una nova fase on es procedirà a validar les propostes. Això significa fer-ne la valoració tècnica i quantificació econòmica. Aquesta anàlisi es farà durant el juliol i permetrà seleccionar les que són aptes per passar a la fase de priorització, que tindrà lloc al setembre. Les prioritats es fixaran a partir de l’opinió de la ciutadania.

Una cop s’hagi establert la llista de prioritats, serà el torn de la votació ciutadana definitiva. Aquesta fase es desenvoluparà via electrònica i presencial, ja que s’ubicarà un punt de votació. Aquesta fase es desenvoluparà durant l’octubre.

Finalment, al novembre es donaran a conèixer els resultats.

Trobaràs l’esquema complet del procés en aquest enllaç.