Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els millors vins de Catalunya s’han triat al Celler de Rubí El tast final dels Premis Vinari ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els millors vins de Catalunya s’han triat al Celler de Rubí

El tast final dels Premis Vinari ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà

El tast i el sopar relacional s’han fet a la sala de les tines d’El Celler (foto: Cesar Font).
El tast i el sopar relacional s’han fet a la sala de les tines d’El Celler (foto: Cesar Font)

La Sala de les Tines del Celler de Rubí ha tornat a ser aquest dilluns l’escenari del tast final dels Premis Vinari. Enòlegs, sommeliers, periodistes, professionals de la distribució i personalitats del món del vi s’han aplegat de nou a Rubí en el marc de l’últim tast de la sisena edició dels guardons que reconeixen els millors vins de Catalunya. L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez; la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà,  i el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig.

L’antic Celler Cooperatiu de la ciutat està estretament vinculat als Premis Vinari des del seu naixement: El Celler es va rehabilitar i recuperar per a la ciutadania l’any 2013 i es va estrenar precisament per acollir el tast final de la primera edició dels guardons. Des de llavors, el tast a cegues que determina el pòdium dels millors vins de Catalunya té lloc a Rubí. I cada any, els millors vins de Catalunya es tasten de nou a la Fira del Vi de Rubí, l’últim cap de setmana d’octubre, en una fira que ja és una festa de referència per a la ciutat i a la comarca. “Estem orgullosos de formar part de la família dels Premis Vinari.  Com a tants municipis catalans, el conreu de la vinya, el consum del vi i la tradició pagesa és una part de la nostra identitat col·lectiva. Volem agrair un cop més que Vadevi hagi acceptat l’oferta de la ciutat per acollir el tast final dels guardons i oferim de nou Rubí per ser-ne seu l’any vinent”, ha dit l’alcaldessa. “Quan es pensa en vi i en general en el sector agroalimentari, sovint es pensa en comarques. Fer aquest tast a Rubí, al Vallès Occidental, a l’àrea metropolitana també té un valor afegit. El departament també té com a objectiu entrar en aquesta zona i a vegades ens costa. Experiències com aquesta diuen molt del país, dels ajuntaments que hi donen suport i de l’entitat que impulsa els premis”, ha destacat la consellera que també ha lloat l’edifici d’El Celler. Abans d’assistir al tast final dels Vinari, Jordà ha visitat l’Ajuntament de Rubí i ha signat el llibre d’honor de la ciutat.

La consellera i la directora dels Premis Vinari, Eva Vicens, han coincidit en destacar la importància del sector vitivinícola català que exporta el 45% del seu producte i cada any creix en xifres i qualitat. ”La nostra voluntat és donar-li veu al vi. Estem rebent comentaris molt positius de les ampolles d’aquest tast final, a cegues, i això és perquè el producte és excel·lent. Estem davant d’un país de vi i ens toca cuidar-lo i reivindicar-lo tan alt com sigui possible”, ha dit Vicens.

A la final de Rubí, s’han tastat a cegues els 197 vins finalistes que havien obtingut les millors puntuacions durant la fase prèvia del concurs d’entre els 902 vins participants d’aquesta edició, la xifra més alta dels sis anys d’història del certamen. Durant tot el procés, els tastadors han avaluat amb l’ampolla tapada, només coneixent l’anyada i la categoria. Les puntuacions premien vins blancs, negres, rosats, escumosos i dolços repartits en 12 categories. D’altra banda, es lliura el premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional, un Premi Nissan al Millor projecte ecològic, un Premi al Millor escumós, el Premi AGBAR a la Millor etiqueta, el Premi Riedel al Millor Celler i, finalment, el Gran Vinari d’Or, que distingeix el vi més ben valorat de totes les categories.

El tast s’ha tancat amb un sopar relacional a càrrec del restaurant rubinenc L’artesana que ha comptat amb la presència de representants polítics locals, tastadors i periodistes, entre d’altres. Els guanyadors dels Premis Vinari es donaran a conèixer el 5 d’octubre en un acte que tindrà lloc a Vilafranca del Penedès.

Imatges relacionades

S'han valorat vins blancs, negres, rosats i escumosos (foto: Cesar Font)
S'han valorat vins blancs, negres, rosats i escumosos (foto: Cesar Font)
25 tastadors professionals han realitzat el tast a cegues (foto: Cesar Font)
25 tastadors professionals han realitzat el tast a cegues (foto: Cesar Font)
La consellera Jordà ha signat el llibre d'honor a l'Ajuntament de Rubí (foto: Cesar Font)
La consellera Jordà ha signat el llibre d'honor a l'Ajuntament de Rubí (foto: Cesar Font)