Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran fan una visita guiada per l’exposició "NUS-OS" Tres de les joves autores que signen les fotografies de la mostra han explicat el sentit de les imatges en un acte que també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran fan una visita guiada per l’exposició "NUS-OS"

Tres de les joves autores que signen les fotografies de la mostra han explicat el sentit de les imatges en un acte que també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez

Un moment de la visita amb l’alcaldessa i les artistes al centre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un moment de la visita amb l’alcaldessa i les artistes al centre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Una representació del Consell Consultiu de la Gent Gran, acompanyada de l’alcaldessa, Ana María Martínez; la regidora de joventut, Annabel Cuesta i la regidora de Gent Gran Activa, Mª Carmen Cebrián, ha realitzat aquest dijous una visita guiada a la mostra fotogràfica col·lectiva NUS–OS que es pot veure fins al 20 de juliol a l’Espai Expositiu Antiga Estació. Tres de les joves artistes que signen les obres de l’exposició han guiat els i les visitants i els han explicat la intenció i el significat de les obres exposades així com algunes de les tècniques emprades per fer-les.

Amb aquesta visita, l’Ajuntament fa partícip el col·lectiu de la gent gran d’una iniciativa liderada per joves i promou l’intercanvi intergeneracional. “Avui posem en comú allò que suposa l’art dels joves de la ciutat, el talent rubinenc que volem fer evident, i l’experiència i història de vida dels membres del Consell Consultiu de la Gent Gran i això sempre té molt valor per a tots dos col·lectius. Estem segurs que els avis i àvies seran a partir d’ara altaveu del talent d’aquestes artistes”, ha dit l’alcaldessa.

La mostra NUS-OS, coordinada des de Rubí Jove, reuneix les obres de set artistes joves de la ciutat: Zisis, The Glory Design, Alba Petrichor, Anna Palau, Sara G. Amo, Víctor Baladoch ─premi Screen del festival La Nuu el 2018─ i Laia Oller. L’exposició està formada per un seguit d’instantànies, la majoria retrats o autoretrats, que, a partir del cos humà, conviden a fer una reflexió cap a l’interior de l’ésser i a mirar cap a la societat contemporània. La mostra també és una manera de reclamar l’espai que necessiten les persones joves per expressar-se i, en concret, el seu accés a la xarxa d’equipaments culturals de la ciutat. “Cada fotografia comunica coses i allibera la memòria de la gent gran que a través de la cultura podem recuperar. En aquestes imatges veus joventut i natura, però quan nosaltres érem joves tot això era pecat”, ha explicat Miquel Raso, president del Consell Consultiu de la Gent Gran.

NUS-OS es pot veure a l’Espai Expositiu Antiga Estació fins al 20 de juliol. L’espai està obert a la ciutadania de dilluns a dissabte de 12 a 14 h, i de dijous a dissabte també de 17.30 a 20.30 h.