Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran fan una visita guiada al Peacock Rubí Art Festival La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, destaca la riquesa d’activitats intergeneracionals com aquesta https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran fan una visita guiada al Peacock Rubí Art Festival

La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, destaca la riquesa d’activitats intergeneracionals com aquesta

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran davant d’una de les obres exposades.
Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran davant d’una de les obres exposades

Una desena de membres del Consell Consultiu de la Gent Gran, acompanyats de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, han pogut gaudir aquest dijous d’una visita guiada al Peacock Rubí Art Festival, la mostra col·lectiva d’art contemporani que es pot veure fins aquest diumenge 18 d’octubre al Celler. En el seu recorregut per l’exposició, els consellers han comptat amb les explicacions d’una de les joves artistes que han impulsat aquest esdeveniment cultural.

Amb l’organització d’aquesta visita al Peacock Rubí Art Festival, l’Ajuntament ha volgut fer partícip el col·lectiu de la gent gran d’una iniciativa liderada per joves, promovent d’aquesta manera l’intercanvi intergeneracional. La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha explicat que “de la mateixa manera que volíem que les activitats fetes per joves s’obrissin a la ciutat, hem volgut aprofitar per fer aquest intercanvi intergeneracional [...]. A vegades no cal planificar cap activitat concreta per fer aquest intercanvi, sinó simplement obrir les activitats que es fan a la ciutat al col·lectiu de la gent gran. Crec que hem d’anar fent cada vegada més activitats culturals i educatives on es pugui produir aquesta mirada des de diferents col·lectius”.

Durant la visita guiada, els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran han pogut conèixer la intenció i el significat de les obres exposades al Celler, i fins i tot debatre al voltant d’elles. Les explicacions que han rebut els han permès acostar-se de manera senzilla a un art contemporani que sovint els resulta incomprensible, així com entrar en contacte amb els joves creadors. Armand Estella, president del Consell Consultiu de la Gent Gran, ha elogiat la idea de fer aquesta visita: “Sortim d’aquí amb moltes opinions diferents. He quedat molt sorprès de les idees que té la gent jove; tenen idees noves, que és el que necessita el món”.

El Peacock Rubí Art Festival, impulsat per un grup de joves creadors amb el suport de l’Ajuntament, arribarà a la seva fi el proper cap de setmana amb una jornada dedicada a les arts audiovisuals, que tindrà lloc dissabte, i un vermut musical el diumenge.

Un òrgan participatiu
El Consell Consultiu de la Gent Gran és dels espais impulsats per l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu d’articular la participació de la ciutadania i les entitats en la formulació i millora de diverses polítiques locals. Aquest òrgan està integrat per una quinzena de persones, entre representats d’entitats i membres a títol personal. Entre els col·lectius que en formen part hi ha des d’entitats culturals a associacions de veïns o agrupacions de persones grans.

Les reunions del consell tenen una periodicitat mensual i aborden temes proposats pels propis membres o pels serveis tècnics de l’Ajuntament, sempre amb la gent gran com a protagonista. 

Imatges relacionades

Visita al Peacock Rubí Art Festival
Visita al Peacock Rubí Art Festival
Visita al Peacock Rubí Art Festival
Visita al Peacock Rubí Art Festival
Visita al Peacock Rubí Art Festival
Visita al Peacock Rubí Art Festival
Visita al Peacock Rubí Art Festival
Visita al Peacock Rubí Art Festival