Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els espais expositius ofereixen noves activitats per a tota la família El Museu Municipal Castell (MMUC) presenta fins al 20 de desembre l'exposició fotogràfica "Rubí de Rock" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els espais expositius ofereixen noves activitats per a tota la família

El Museu Municipal Castell (MMUC) presenta fins al 20 de desembre l'exposició fotogràfica "Rubí de Rock"

"Rubí de Rock" mostra imatges de Joan Díez protagonitzades pels grups rubinencs dels anys 80 (foto: Ajuntament de Rubí).
"Rubí de Rock" mostra imatges de Joan Díez protagonitzades pels grups rubinencs dels anys 80 (foto: Ajuntament de Rubí)

Durant aquest mes, els espais expositius de la ciutat han anat recuperant la seva activitat habitual abans de la pandèmia, amb l'obertura de noves exposicions i la represa de les propostes familiars els caps de setmana.

Dues exposicions han obert les seves portes durant el setembre. Al Museu Municipal Castell (MMUC), es pot visitar fins al 20 de desembre la mostra Rubí de Rock. Retrospectiva dels 80, formada per una trentena d'imatges del fotògraf rubinenc Joan Díez. Les instantànies ens acosten a l'atmosfera musical i artística que es va viure a Rubí als anys 80 del segle passat. Són retrats de grups que van despuntar en un mateix lloc i moment, i que encara són recordats amb nostàlgia pels rubinencs i rubinenques.

L'altra exposició que s'ha inaugurat recentment és Variacions sobre Vincent Van Gogh, a càrrec del taller d'alumnes de l'Anna Tamayo. Es tracta de 21 obres en què s'interpreta, a mode d'homenatge, les pintures més conegudes de l'artista holandès. La mostra es podrà visitar fins al 31 d'octubre a l'Espai Expositiu Aula Cultural.

Aquestes dues propostes se sumen a l'exposició commemorativa Cent anys d'història del Celler Cooperatiu 1920-2020, que s'ha pogut veure aquest estiu a El Celler i que encara s'allargarà fins al 20 de desembre. La mostra repassa les diferents etapes d'aquest emblemàtic edifici vinculat a l'activitat vinícola i reconvertit, després d'una ambiciosa rehabilitació, en equipament cultural.

A la programació d'exposicions d'aquest any, també figuren els imperdibles Diorames de Nadal de l'Associació de Pessebristes de Rubí, que es podran veure a partir del 13 de desembre a l'Espai Expositiu Aula Cultural, i una mostra encara per confirmar que s'ubicarà a l'Antiga Estació.

Activitats familiars
Alguns d'aquests equipaments culturals completen la seva programació amb activitats familiars els caps de setmana. És el cas d'El Celler, que té previstes fins a finals d'any les propostes següents:

  • Contes teatralitzats. La màgia d'una llavor (3 d'octubre, 12 h)
  • L'hort amb els cinc sentits. Sabors, formes i colors de les hortalisses (14 de novembre, 12 h)

Al MMUC, les activitats familiars programades són:

  • Taller de creació d'espelmes (11 d'octubre, 12 h)
  • Taller d'argila (18 d'octubre, 12 h)
  • Taller de planetes curiosos (8 de novembre, 12 h)
  • Espectacle de titelles El viatge dels tres porquets (29 de novembre, 12 h)

Totes les activitats familiars estan recomanades per a infants de 3 a 12 anys. Són gratuïtes però, per motius de seguretat, cal fer la inscripció prèviament a museu@ajrubi.cat o al telèfon 93 588 75 74.

Tant el MMUC com la resta d'equipaments expositius obren ja en el seu horari habitual abans de la Covid-19. Els espais regeixen per un protocol amb mesures de seguretat i de prevenció d’acord amb la normativa vigent indicada per les autoritats sanitàries competents i pel Pla de desconfinament dels museus de Catalunya del Departament de Cultura per garantir la protecció dels visitants i treballadors. Aquest inclou l'ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic, el manteniment de la distància de seguretat de dos metres, lús restringit de l’ascensor, la prohibició de tocar les obres i/o elements expositius, la fixació d'un recorregut indicat pel personal del museu i la limitació dels grups a una màxim de deu persones.