Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els espais expositius municipals commemoren el Dia Internacional dels Museus La programació inclou l’exposició “Subirachs. Artista polifacètic”, que aplega escultures, dibuixos, pintures i gravats de l’important autor català https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els espais expositius municipals commemoren el Dia Internacional dels Museus

La programació inclou l’exposició “Subirachs. Artista polifacètic”, que aplega escultures, dibuixos, pintures i gravats de l’important autor català

Josep Maria Subirachs (foto: Enric Puigdengolas).
Josep Maria Subirachs (foto: Enric Puigdengolas)

Els espais expositius municipals se sumen un any més al Dia Internacional dels Museus (DIM) amb una programació d’activitats que tindrà lloc entre el 16 i el 18 de maig. Entre les propostes, destaca l’obertura d’una mostra dedicada a l’il·lustre artista Josep Maria Subirachs que es podrà visitar fins al 26 d’octubre a l’Aula Cultural.

El Dia Internacional dels Museus es commemora enguany amb el lema Museus per l’educació o la investigació, triat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) per subratllar el paper fonamental de les institucions culturals a l'hora de proporcionar una experiència educativa total. 

A Rubí, el Museu Municipal Castell (MMUC) i les seves seus proposen tres activitats per celebrar aquesta data. El dijous 16 de maig, a les 18 h, s’ha programat una visita guiada a l’exposició Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física a càrrec de la seva comissària, Àngels Casanovas. La mostra, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i la Diputació de Barcelona, estarà instal·lada al MMUC fins al 26 de maig.

Les altres dues activitats tindran lloc el dissabte 18 de maig, dia de la commemoració. A les 11 h, el MMUC acollirà la conferència La Casa de les Muses: l’origen dels museus, impartida per la historiadora Desiree Domínguez. I a la mateixa hora, a l’Espai Expositiu Aula Cultural s’inaugurarà l’exposició Subirachs. Artista polifacètic, comissariada per Judit Subirachs, filla de l’escultor, en el desè aniversari de la seva mort.

 

50 obres que mostren les diverses facetes de Subirachs

Josep Maria Subirachs (Barcelona, 1927-2014) va ser un artista polifacètic. Tot i ser conegut especialment per la seva producció escultòrica, també és autor de pintures, dibuixos, litografies, cartells, tapissos, escenografies, i dissenys de joies i medalles. La seva vocació va ser sobretot l’obra pública i monumental, que li va valer el reconeixement públic i va consolidar-lo com un artista de prestigi. Destaca en aquest sentit el conjunt escultòric que va realitzar a la façana de la Passió de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

Les obres seleccionades per a l’exposició de Rubí són una mostra de les seves altres dimensions artístiques. Inclouen vint escultures, deu dibuixos, deu pintures i deu litografies, a escala humana i destinades al col·leccionisme, que permeten descobrir l’evolució estilística d’un dels exponents més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX.

Amb aquest mostra es vol donar a conèixer l’abast internacional d’un artista molt reconegut a Rubí per ser l’autor del monument a les víctimes de la Rierada. Aquesta obra pública és una talaia de tretze metres, en forma de creu, en al·lusió a les persones, de classe obrera, que van perdre la vida la fatídica nit del 25 de setembre de 1962. Alhora, simbolitza la idea de reconstrucció.

Subirachs. Artista polifacètic es podrà veure del 16 de maig al 26 d’octubre a l’Espai Expositiu Aula Cultural. El 18 de maig, se’n farà la inauguració oficial i una visita guiada a càrrec de Judit Subirachs.

Objectius de Desenvolupament sostenible