Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els diorames de Nadal s’instal·len a l’Espai Expositiu Aula Cultural La tradicional mostra de l’Associació de Pessebristes de Rubí s’ha inaugurat aquest diumenge i es podrà visitar fins al 12 de gener https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els diorames de Nadal s’instal·len a l’Espai Expositiu Aula Cultural

La tradicional mostra de l’Associació de Pessebristes de Rubí s’ha inaugurat aquest diumenge i es podrà visitar fins al 12 de gener

Els diorames són fruit d’un minuciós treball (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Els diorames són fruit d’un minuciós treball (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Els tradicionals diorames de Nadal de l’Associació de Pessebristes de Rubí omplen des d’aquest diumenge l’Espai Expositiu Aula Cultural (av. Barcelona, 84). La mostra, que és una de les principals atraccions de les festes nadalenques a la ciutat, es podrà visitar fins al proper 12 de gener.

L’exposició Diorames de Nadal reuneix 22 obres d’una trentena d’autors diferents. Les peces representen 15 escenes del pessebre tradicional tractades de manera lliure i, en alguns casos, ambientades en èpoques recents. Es tracta de construccions de grans dimensions i molt elaborades on destaca el detall de les arquitectures i la diversitat de personatges. Les obres dissenyades pels membres de l’Associació de Pessebristes de Rubí amb tot tipus de materials mostren interiors de cases, places i carrers plens de vida.

A la construcció dels diorames d’aquest any hi han intervingut una quarantena de persones, que han treballat durant cinc setmanes una mitjana de tres hores diàries per donar forma a les obres exposades; unes artesanies que tenen un caràcter efímer, ja que majoritàriament es destrueixen un cop finalitzada la mostra.

La inauguració de l’exposició Diorames de Nadal ha aplegat aquest diumenge un gran nombre de persones, entre les quals hi havia les regidores Yolanda Ferrer Polo i Marta Oliva Martín. Aquesta és una de les activitats més esperades de la programació nadalenca i l’exposició més visitada de tot l’any als espais expositius municipals. L’any passat, la van veure al voltant de 13.000 persones.

Diorames de Nadal es podrà visitar gratuïtament fins al 12 de gener en els següents horaris: feiners, de 17.30 a 20.30 h; diumenges i festius, de 12 a 14 h i de 17.30 a 20.30 h.

Imatges relacionades

Les regidores admirant un dels diorames exposats (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)
Les regidores admirant un dels diorames exposats (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)