Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Avets i l'Ajuntament posaran en marxa un projecte d’autoconsum energètic compartit Els veïns i veïnes interessats en prendre part del projecte estan convocats a una sessió informativa on es detallarà la iniciativa i els beneficis que comporta https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Avets i l'Ajuntament posaran en marxa un projecte d’autoconsum energètic compartit

Els veïns i veïnes interessats en prendre part del projecte estan convocats a una sessió informativa on es detallarà la iniciativa i els beneficis que comporta

El projecte vol implicar veïns i Ajuntament en la creació d'energies renovables (Foto: Ajuntament/ Localpres).
El projecte vol implicar veïns i Ajuntament en la creació d'energies renovables (Foto: Ajuntament/ Localpres)

L’Associació Veïnal del barri Els Avets i l’Ajuntament treballen en la posada en marxa d’una xarxa d’autoconsum energètic. Es tracta d‘una iniciativa que busca fomentar la producció i repartiment d’energia solar entre les llars de la zona. D’aquesta manera, Rubí fa un pas més en el foment de les energies renovables entre la seva ciutadania.

L’objectiu del projecte és donar eines als i les residents per produir i consumir energia fotovoltaica sense la necessitat de fer cap inversió prèvia. A més, els i les participants estalviaran en la factura de la llum des del primer moment i es podran acollir a bonificacions del fins el 50% a l’Impost de Béns Immobles (IBI). En paral·lel, el consum d’energia solar contribuirà a la reducció d’emissions contaminants.

Les persones que hi estiguin interessades poden conèixer més detalls del projecte a la sessió informativa que tindrà lloc el 21 de setembre a les 18 h a l’espai de l’associació de veïns i veïnes. La sessió es repetirà el 6 d’octubre a la mateixa hora i al mateix lloc. Els veïns i veïnes rebran als seus domicilis informació i les dues convocatòries.

Les iniciatives col·lectives multipliquen les possibilitats d’autoconsum. Amb el barri dels Avets obrim un camí a recórrer a altres barris de la ciutat i situem de nou Rubí al capdavant de les iniciatives pioneres de la transició energètica", ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Aquestes trobades serviran per explicar el potencial del barri per convertir-se en productor d’energia solar i com els seus veïns i veïnes poden formar part de la xarxa de producció i consum. Personal tècnic del servei Rubí Brilla exposarà les passes a seguir per incorporar-se al projecte i els seus beneficis.