Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ajuts municipals per pagar despeses de l’habitatge habitual es podran sol·licitar a partir del 27 de març Les subvencions incrementen la seva quantia fins a un màxim de 200 € i el període per poder-les sol·licitar s’amplia a dos mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els ajuts municipals per pagar despeses de l’habitatge habitual es podran sol·licitar a partir del 27 de març

Les subvencions incrementen la seva quantia fins a un màxim de 200 € i el període per poder-les sol·licitar s’amplia a dos mesos

Les subvencions incrementen la seva quantia fins a un màxim de 200 € i el període per poder-les sol·licitar s’amplia a dos mesos (foto: Ajuntament de Rubí).
Les subvencions incrementen la seva quantia fins a un màxim de 200 € i el període per poder-les sol·licitar s’amplia a dos mesos (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí obrirà el proper dimecres 27 de març la convocatòria d’ajuts per al pagament de despeses de l’habitatge habitual adreçats a persones amb escassa capacitat econòmiques. Els conceptes subvencionables són el rebut de l’IBI; els subministraments d’aigua, gas i electricitat; les quotes hipotecàries; la taxa d’escombraries; les quotes de comunitat de propietaris i propietàries; i les primes d’assegurança de danys de l’habitatge i de responsabilitat civil.

Enguany, els ajuts incrementen la seva quantia i passen dels 125 € de l’edició anterior a un màxim de 200 €. El llindar d’ingressos màxims que condiciona l’atorgament dels ajuts va des dels 22.947,07 € per a una única persona fins als 39.264,98 € per a unitats de convivència de sis persones o més amb situació de monoparentalitat o família nombrosa. En cas que la unitat de convivència inclogui persones amb discapacitat o gran dependència aquests límits d’ingressos se situen entre els 34.420,60 € per a una única persona i els 42.069,62 € per a unitats de convivència de quatre persones o més amb situació de monoparentalitat o família nombrosa.

A banda d’incrementar-se la dotació, en aquesta convocatòria també s’amplia el període de sol·licitud, que ara serà de dos mesos. Així doncs, la tramitació es podrà fer entre el 27 de març i el 27 de maig, preferentment per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament o a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

Objectius de Desenvolupament sostenible