Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El veïnat de tres barris de Rubí ja pot fer-se les proves PCR L’Alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, recomana als veïns de tres barris de la ciutat a fer-se la prova per prevenir nous contagis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El veïnat de tres barris de Rubí ja pot fer-se les proves PCR

L’Alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, recomana als veïns de tres barris de la ciutat a fer-se la prova per prevenir nous contagis

Moment de l’atenció als mitjans (Foto:Ajuntament).
Moment de l’atenció als mitjans (Foto:Ajuntament)

Els veïns i veïnes de Les Torres, Ca n’Oriol i el 25 de Setembre ja es poden dirigir als Centres d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat per sotmetre’s a les proves PCR. Tot i que les xifres de contagis per Covid19 no són alarmants, aquests tres barris han registrat repunts durant els darrers dies. Per aquest motiu l’Ajuntament i el departament de Salut han acordat posar en marxa un seguit de proves per millorar el seguiment de la traçabilitat dels contagis. L’objectiu és fer un control més acurat dels contagis i trencar la tendència dels darrers dies.

Les mesures preses també inclouen proves domiciliàries en aquests tres barris que es faran entre dimecres i dijous d’aquesta setmana. Es tracta de proves de caràcter voluntari que realitzaran professionals del departament de Salut. Aquests anàlisi domiciliaris es proposaran a les persones que viuen en zones considerades de risc i que no han acudit als CAP a fer-se la prova. Les persones professionals encarregades de fer les proves aniran identificades.

L’Alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha explicat els detalls d’aquesta iniciativa aquest dilluns al matí. Martínez, ha encoratjat les persones d’aquests barris a fer-se la prova “recomanem de manera insistent que aquestes persones es puguin fer la diagnosi. Són zones de la ciutat on necessitem trencar la cadena de contagi i evitar l’increment de positius”.

Aquestes proves comptaran amb la col·laboració dels Agents pel Civisme i els voluntaris de Protecció Civil de Rubí. Aquests han rebut formació específica per informar i acompanyar les persones que vulguin fer-se la prova. Aquest dilluns a la tarda voluntaris i agents comencen a sensibilitzar i informar el veïnat d’aquests barris de la situació. Dins d’aquesta tasca, s’inclou la recomanació d’apropar-se als CAP per realitzar la prova. En aquest procés també hi participaran voluntaris de la Creu Roja.

Serà el CAP qui comunicarà els resultats dels tests a les persones interessades.

Aquestes proves es faran durant aquesta setmana. Amb els resultats obtinguts es valorarà la seva continuïtat o altres mesures preventives.