Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Municipal La Sala presenta una nova temporada amb espectacles per a tots els públics Enric Majó, Josep Maria Flotats, Santi Rodríguez i Martirio seran alguns dels artistes que trepitjaran l’escenari del teatre rubinenc https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Teatre Municipal La Sala presenta una nova temporada amb espectacles per a tots els públics

Enric Majó, Josep Maria Flotats, Santi Rodríguez i Martirio seran alguns dels artistes que trepitjaran l’escenari del teatre rubinenc

El director de La Sala i el regidor de Cultura.
El director de La Sala i el regidor de Cultura

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i el director del Teatre Municipal La Sala, Àngel Miguel, han presentat aquest dilluns la programació d’aquest equipament cultural per al primer semestre de l’any. Es tracta d’una vintena d’espectacles de teatre, música i humor que formen part de la temporada estable, a banda de tres propostes de teatre i dansa amateur, i altres tres activitats organitzades per entitats locals.

Un cop més, la programació té com a objectiu arribar al màxim d’edats i públics possibles, així com donar cabuda a artistes vinculats a Rubí. “El que volem és alternar espectacles que tinguin molt relació amb la nostra ciutat i altres destinats a tots els públics”, ha declarat el regidor Moisés Rodríguez, qui ha animat els rubinencs i rubinenques a gaudir de les diferents propostes programades: “Tenen una oportunitat de consumir cultura a la ciutat”.

La temporada va arrencar el passat 14 de febrer amb Les supertietes, un dels quatre espectacles familiars programats per La Xarxa durant aquest semestre. El primer plat fort, però, arribarà aquest diumenge 28 de febrer amb l’obra multidisciplinària sobre el paper de les dones durant la guerra civil Només són dones, en què intervenen l’actriu Míriam Iscla, la ballarina Sol Picó i la cantant Maika Makovski.

La reflexió també estarà molt present a l’espectacle de màscares André i Dorine (6 de març), que planteja des de l’humor sense paraules una tendra visió sobre l’Alzheimer; i a Ser-ho o no, una producció sobre els prejudicis contra els jueus que arribarà el 29 de maig a Rubí de la mà del Josep Maria Flotats.

Pel que fa als espectacles relacionats directament amb la ciutat, destaca Abans que pugi el teló (13 de març), amb text de Víctor Alexandre i protagonitzat pel veterà de Jaume Pla, actor molt vinculat a Rubí que s’acomiada dels escenaris amb aquest muntatge. També pujarà a l’escenari de La Sala el rubinenc Enric Majó, que celebra 50 anys en escena amb el clàssic de David Mamet Una vida al teatre (7 de maig).

Una altra cara coneguda que passarà per Rubí, en aquest cas amb una proposta plenament humorística, serà Santi Rodríguez, que protagonitzarà el 22 de maig el monòleg Como en la casa de uno... (en ningún sitio).

També destaca dins la programació de La Sala l’obra El bon lladre, de Josep Julien, que es representarà el 31 de març per commemorar el Dia Mundial del Teatre.

“Teatre sense teatre”
La gran novetat en al programació de La Sala d’aquest primer semestre de l’any serà una fira de teatre al carrer que s’ha batejat amb el nom de Teatre sense teatre. La cita, que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de juny, permetrà gaudir de diversos espectacles al carrer i en espais tancats poc habituals, a càrrec de companyies locals amateurs i d’altres de professionals de fora de la ciutat. La proposta, que encara s’està acabant de perfilar, serà “una oportunitat per trobar grans elements escènics a la ciutat”, segons ha avançat el regidor de Cultura.

La Sala com a escenari musical
A banda dels muntatges teatrals ja mencionats, La Sala tornarà a ser un cop més l’escenari de diversos concerts. Entre tots els intèrprets que passaran per aquest espai, destaca especialment la cantant Martirio, que actuarà el 9 d’abril amb l’únic acompanyament d’un piano. Segons ha recordat el director del teatre municipal, aquest és el primer cop que l’artista visita la ciutat per oferir la seva particular combinació d’estils, que van des de la copla al tango o el jazz.

Entre l’oferta musical d’aquesta temporada, també cal mencionar la proposta (Siempre) Serás casa en mis bolsillos (10 d’abril), en què confluiran la poesia de Javier Gil amb la música de Pemi Robirosa (Lax’n’busto).

El concert del grup local Seis pájaros de un tiro (12 de juny), el cicle La Clàssica als Vespres ─amb diferents recitals─ o el Concert de Primavera (24 d’abril) són altres dels espectacles musicals programats per als propers mesos.