Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de Gestió de Residus i Neteja incorpora una nova màquina escombradora El nou aparell també formarà part d’un dispositiu de reforç de neteja que es posarà en marxa després de la Festa Major https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Servei de Gestió de Residus i Neteja incorpora una nova màquina escombradora

El nou aparell també formarà part d’un dispositiu de reforç de neteja que es posarà en marxa després de la Festa Major

La nova màquina té una vida útil de 10 anys.
La nova màquina té una vida útil de 10 anys

Una nova màquina de neteja viària s’incorpora aquest dilluns 26 de juny al Servei de Gestió de Residus de l’Ajuntament de Rubí. Es tracta d’una escombradora d’alt rendiment de treball, de 5 m³ de capacitat i dotada de dos propulsors d’aigua a pressió que ajuden a millorar el rendiment i la qualitat del treball de neteja dels carrers. La màquina té incorporats elements absorbents de soroll que esmorteeixen els impactes acústics i de vibracions de l’equip de neteja. A més, l’escombradora està dotada d’un motor de 160 cv que acompleix la norma Euro VI  de molt baixes emissions.  Es tracta de la primera màquina d’aquestes característiques que s’incorpora al Servei de Gestió de Residus tot i que en els últims dos anys s’han fet servir vehicles semblants en moments puntuals sempre en règim de lloguer i amb la perspectiva tècnica de testejar models, característiques i eficiències. El vehicle ha costat 194.000 euros i té una vida útil de 10 anys.

Aquesta màquina de neteja viària, que combina el treball de l’aigua a pressió amb les prestacions dels raspalls i l’aspiració d’una màquina escombradora, treballarà, just després de la Festa Major, formant part d’un equip de reforç de neteja de la ciutat.

Dispositiu de reforç
Durant els mesos de juliol, agost i setembre, l’Ajuntament de Rubí posarà en marxa un nou pla de reforç de neteja a la ciutat. Durant aquests mesos, un camió especialitzat farà una neteja setmanal dels contenidors d'orgànica i de resta de tota la ciutat; es reforçarà el buidatge dels contenidors de recollida selectiva d'envasos i de paper, amb especial atenció a aquells que, de manera més habitual, s'omplen a l’estiu. Igualment, també es reforçarà la neteja amb aigua a pressió a tota la trama de la ciutat, amb la nova màquina escombradora que entra en funcionament aquest dilluns, i focalitzant especialment la neteja en aquells punts més afectats per taques.